Зошто штрковите го сакаат „фиќото“: Спот за автомобилот од Крагуевац кој го запали интернетот!

Додека во Крагуевац во тек се драматични преговори помеѓу раководството и работниците во фабриката на Fiat, нивниот заеднички производ доживеа сензационален интернет успех.

Повеќе: Зошто штрковите го сакаат „фиќото“: Спот за автомобилот од Крагуевац кој го запали интернетот!

Ауди ги повлекува автомобилите со дизел гориво!

Германскиот производител на автомобили „Ауди“ денеска објави дека ќе повлече околу 850.000 возила со дизел-мотори за да придонесе кон намалување на емисијата на штетни гасови.

Повеќе: Ауди ги повлекува автомобилите со дизел гориво!

Само малкумина ја погледнуваат ОВАА МНОГУ ВАЖНА ознака кога купуваат гуми за автомобил!

Колкава е дозволената старост на автомобилските гуми кога ги купувате? Ова е едно од најчестите прашања кои се поставуваат при купување гуми. Одговорот на ова прашање е еднакво интересен и за купувачите и за продавачите. Купувачите сакаат квалитетен производ, а продавачите имаат големи проблеми да објаснат дека гумите не се расиплива роба и дека остануваат „свежи“ иако со години стојат на полиците.

Повеќе: Само малкумина ја погледнуваат ОВАА МНОГУ ВАЖНА ознака кога купуваат гуми за автомобил!

ОВА е новата ЛУКСУЗНА ЛАДА НИВА: Еве како изгледа! (ФОТО)

Руски Автоваз, произведувач на Лада, својот легендарен теренец Нива за 40-годишнината од излегувањето на пазарот понуди две посебни изданија во ограничени серии.

Повеќе: ОВА е новата ЛУКСУЗНА ЛАДА НИВА: Еве како изгледа! (ФОТО)

„Тесла“ почна да прави и „народни“ автомобили

Производителот на автомобили на електричен погон со промоцијата на „Модел 3“, наменет за широкиот пазар, го почна долгоочекуваното излегување од сегментот на луксузни автомобили.

Основниот модел на помалиот електричен автомобил би требало да чини околу 35.000 долари, што е за половина поевтин од цената на досегашните модели.

Повеќе: „Тесла“ почна да прави и „народни“ автомобили

Постои ОПАСНОСТ доколку ја вклучувате климата во автомобилот веднаш откако ќе го запалите моторот!

Кога ќе седнеме во автомобил често, не размислувајќи, прво го палиме моторот и веднаш ја вклучуваме климата. Правејќи така, не размислуваме дека си правиме штата на своето здравје, но и здравјето на најблиските.

Повеќе: Постои ОПАСНОСТ доколку ја вклучувате климата во автомобилот веднаш откако ќе го запалите моторот!

Летечки автомобил на словачката компанија „Аермобил”

Словачката компанија „Аермобил” направи експериментален прототип на летечки автомобил. Тој во иднина ќе мора да се сертифицира како автомобил, но и како летало за да може да се употребува.

Повеќе: Летечки автомобил на словачката компанија „Аермобил”

Страница 1 од 33

JT Fixed Display