Како се рекламираа автомобилите некогаш: Акционен спот за Застава 101 (ВИДЕО)

Најпознатиот автомобил во бивша Југославија беше Застава 101.

 

Овој автомобил произведен во фабриката Застава во Крагуевац, ги одбележа седумдесетите години.

Имал мотор Фиат 128, но малку изменета каросерија. Се произведувал од 1971 до 2008 година, а произведени се повеќе од милион примероци.

Погледнете една од рекламите за овој автомобил:


Loading...

JT Fixed Display