Погледнете како пали смрзнат мотор на -6 степени (ВИДЕО)

Во студено зимско време, кога температурите во нашите краеви се во дебел минус, кружат многу приказни за тоа како автомобилските мотори се однесуваат во екстремни услови.

 

Еден инжинер од САД се досетил, па палењето на моторот во својот автомобил го снимил со термална камера, каде појасно се гледа процесот на загревање.

Автомобилот, чиј мотор не бил вклучен 24 часа, стартуван е на температура од -6 степени.

Loading...

JT Fixed Display