Ви се испразни акумулаторот? Запалете ја колата со помош на јаже! (ВИДЕО)

Ниските температури можат да му наштетат на вашиот автомобил, поточно на акумулаторот. Меѓутоа, и ако до тоа дојде, важно е да го знаете овој трик.

 

Сè што ви е потребно е само едно долго јаже и дигалка!

Важно е да се напомени дека оваа техника не може да се користи кај автомобили со автоматски менувач, погон на сите четири тркала или оние кои користат дизел.

Сепак, доколку го изведувате овој трик, треба да бидете исклучително внимателни, бидејќи оваа техника може да биде ОПАСНА!

Погледнете го видеото:

Loading...

JT Fixed Display