Еве колку километри можете да поминете откако ќе светне сијаличката за гориво!

Нема возач кој не се испаничил откако се запалила сијаличката за гориво, а пред него има километри за возење. Еве листа од некои модели на автомобили и колку уште можат да возат...

 

Не треба да паничите кога ќе светне сијаличката за горвио. Зависно од моделот на возилото, ќе имате уште доволно гориво до првата бензинска пумпа.

Во продолжение листа од некои модели и колку далеку можат да стигнат откако ќе се вклучи сијаличката за гориво:

*според податоците од порталот viralthread.com


    Ford F-150 – 48 до 128 km
    Toyoya Camry – 104 до 146 km
    Toyota Corolla – 96 до 135 km
    Honda Accord – 112 до 149 km
    Honda CR-V – 99 до 125 km
    Honda Civic – 94 до 128 km
    Ford Fusion – 56 до 128 km

    Ford Escape – 56 до 128 km
    Toyota RAV4 – 91 до 119 km
    Nissan Rogue – 125 до 159 km
    Hyundai Elantra – 48 km
    Ford Explorer – 56 до 128 km
    Ford Focus – 56 до 128 km
    Hyundai Sonata – 48 km
    Jeep Cherokee – 106 до 149 km
    Nissan Sentra – 96 до 128 km

    Jeep Wrangler – 75 до 93 km
    Jeep Grand Cherokee – 106 до 144 km
    Toyota Tacoma – 101 до 120 km
    Kia Optima – 48 km
    Toyota Highlander – 83 до 115 km
    Kia Soul – 48 km
    Toyota Sienna – 86 до 120 km
    Nissan Versa – 128 до 167 km
    Volkswagen Jetta – 91 до 136 km

    Honda Pilot – 72 до 99 km
    Ford Mustang – 56 до 128 km
    Toyota Tundra – 96 до 115 km
    Toyota Prius – 122 до 130 km
    Hyundai Santa Fe – 64 km
    Kia Sorento – 64 km
    Ford Transit – 56 до 128 km
    Mazda 3 – 111 до 151 km
    Mazda CX-5 – 107 до 146 km

Уште неколку модели и нивниот досег на резерва:

*според податоците од vecernji.hr

    BMW X3 2,0d - 159 km
    Mercedes B 200 CDI - 132 km
    Škoda Fabia 1,4 - 131 km
    VW Golf 2,0 TDI - 126 km
    Dacia Logan MCV 1,5 dCi - 118 km
    Fiat Grande Punto T-Jet - 116 km
    Audi S5 - 107 km
    Smart Fortwo Cabrio 1,0 - 84 km
    Opel Astra 1,6 - 82 km  
    Ford S-Max 2,0 TDCi - 50 km

Loading...