Внимавајте на ОВА ако купувате гуми. Измамници од стари гуми прават „нови“ - еве како! (ВИДЕО)

Сите гуми имаат рок на траење и би требало да се променат најдоцна до моментот кога длабочината на профилот ќе биде под четири милиметри.

 

Сепак, постои начин со чија помош на старите гуми може да им се врати „нов“ изглед, а често го користат измамници кои старите гуми се обидуваат да ги продаваат како нови.

Но, гумите се еден од најважните елементи за безбедност на секое возило, а ваквите гуми се многу чувствителни и склони кон пукање. Тоа може да ја загрози безбедноста на учесниците во сообраќајот, па затоа треба да водите сметка од каде купувате гуми.

Loading...