„Тесла“ почна да прави и „народни“ автомобили

Производителот на автомобили на електричен погон со промоцијата на „Модел 3“, наменет за широкиот пазар, го почна долгоочекуваното излегување од сегментот на луксузни автомобили.

Основниот модел на помалиот електричен автомобил би требало да чини околу 35.000 долари, што е за половина поевтин од цената на досегашните модели.

Повеќе: „Тесла“ почна да прави и „народни“ автомобили

Постои ОПАСНОСТ доколку ја вклучувате климата во автомобилот веднаш откако ќе го запалите моторот!

Кога ќе седнеме во автомобил често, не размислувајќи, прво го палиме моторот и веднаш ја вклучуваме климата. Правејќи така, не размислуваме дека си правиме штата на своето здравје, но и здравјето на најблиските.

Повеќе: Постои ОПАСНОСТ доколку ја вклучувате климата во автомобилот веднаш откако ќе го запалите моторот!

Летечки автомобил на словачката компанија „Аермобил”

Словачката компанија „Аермобил” направи експериментален прототип на летечки автомобил. Тој во иднина ќе мора да се сертифицира како автомобил, но и како летало за да може да се употребува.

Повеќе: Летечки автомобил на словачката компанија „Аермобил”

Клучевите ви останаа заклучени во автомобилот. Еве што треба да направите!

Ова на многумина од нас им се случило. Доколку сте ги заборавиле клучевите на далечинско отклучување, лесно ќе го решите проблемот.

Повеќе: Клучевите ви останаа заклучени во автомобилот. Еве што треба да направите!

ЗА 10 СЕКУНДИ: Разладете го автомобилот кој цел ден стоел на сонце - ЕВЕ КАКО!

Овој едноставен трик драстично ќе ја намали температурата во автомобилот - без клима и тоа за само 10 секунди. Еве што треба да направите:

Повеќе: ЗА 10 СЕКУНДИ: Разладете го автомобилот кој цел ден стоел на сонце - ЕВЕ КАКО!

ОВА е новата ЛУКСУЗНА ЛАДА НИВА: Еве како изгледа! (ФОТО)

Руски Автоваз, произведувач на Лада, својот легендарен теренец Нива за 40-годишнината од излегувањето на пазарот понуди две посебни изданија во ограничени серии.

Повеќе: ОВА е новата ЛУКСУЗНА ЛАДА НИВА: Еве како изгледа! (ФОТО)

ЈА ИМА СЕКОЈА КОЛА: Знаете ли ШТО покажува стрелката покрај ознаката за гориво на инструмент таблата?

Можно е никогаш да не сте ја забележале иако ја има на речиси сите инструмент табли на колите во светот. И да знаете за неа, тешко дека некогаш сте се запрашале за што служи малата стрелка на делот кој не информира за количината на гориво во резервоарот.

Повеќе: ЈА ИМА СЕКОЈА КОЛА: Знаете ли ШТО покажува стрелката покрај ознаката за гориво на инструмент...

Внимавајте на ОВА ако купувате гуми. Измамници од стари гуми прават „нови“ - еве како! (ВИДЕО)

Сите гуми имаат рок на траење и би требало да се променат најдоцна до моментот кога длабочината на профилот ќе биде под четири милиметри.

Повеќе: Внимавајте на ОВА ако купувате гуми. Измамници од стари гуми прават „нови“ - еве како! (ВИДЕО)

Страница 3 од 35