„Се враќа дневната евтина тарифа на струјата - парите кај граѓаните!“

Интегрален текст од денешното соопштение на СДСМ:

Повеќе: „Се враќа дневната евтина тарифа на струјата - парите кај граѓаните!“

Релативно мирно на берзата

Акцијата на Нова стоковна куќа АД Струмица во петок се најде на врвот со остварени 14.5 милиони денари или учество од над 49% во вкупниот промет кој изнесуваше 29.572.000,00 денари.

Повеќе: Релативно мирно на берзата

СДСМ: Власта во заминување лаже за БДП и долгот, по критиките од Хан за штетите врз економијата

За брзо време ќе има ревизија на објавените податоци од страна на Министерството за финансии и од страна на Државниот завод за статистика за сите економски показатели што се обидува да ги крие власта во заминување, во обид да ги покрие катастрофалните резултати во економијата, велат од СДСМ.

 

Повеќе: СДСМ: Власта во заминување лаже за БДП и долгот, по критиките од Хан за штетите врз економијата

Eni пронајде големо наоѓалиште на “црно злато” крај Мексико

Италијанската нафтена компанија Eni откри “значителни” наоѓалишта на нафта крај бреговите на Мексико. Ова е прва сондаажа на копанијата во оваа област, откако властите во 2013 година им овозможија на приватните инвеститори да вложат средства  во јавниот сектор, пишува во петокот Financial Times.

Повеќе: Eni пронајде големо наоѓалиште на “црно злато” крај Мексико

Најтргувана акцијата на Алкалоид

Апсолутно најголем поединечен промет во четврток направи акцијата на Алкалоид со истргувани 2.110 по просечна цена од 5.700 и остварен промет од 12 милиони денари што претставуваше 57,8 отсто од вкупниот промет кој изнесуваше солидни 20,7 милиони денари.

Повеќе: Најтргувана акцијата на Алкалоид

„Тинекс“ гради трговски центар во Прилеп

До крајот на годината Прилеп ќе добие современ трговски центар кој ќе биде изграден на местото од стариот млечен пазар. Инвеститор е компанијата „Тинекс“, а инвестицијата ќе чини 2,7 милиони евра.

Повеќе: „Тинекс“ гради трговски центар во Прилеп

Finance Think: Три сценарија за трендовите на македонската економија во периодот што претстои

Finance Think оценува дека најновите податоци за економските трендови во Македонија покажуваат понатамошни негативни последици од политичката криза врз економијата. Несомнено, политичката криза повеќестрано влијае врз македонската економија, а во овој контекст, Finance Think предвидува три сценарија за трендовите на економијата во периодот што претстои.

Повеќе: Finance Think: Три сценарија за трендовите на македонската економија во периодот што претстои

Еве кој е најбогатиот Русин на светот

Косопственикот на рускиот производител на гас „Novatek“ и петрохемиската компанија „Sibur“, Леонид Микхелсон чие богатство е проценето на 18,4 милијарди долари, и оваа година е на највиосока позиција меѓу своите сонародници, според ранирањето на магазинот Forbes.

Повеќе: Еве кој е најбогатиот Русин на светот

Страница 1 од 174