Поздравете се со банкнотата од 50 евра, доаѓа нова, подобра!

Новата банкнота од 50 евра со подобри безбедносни карактеристики од 4 април ќе биде пуштена во оптек.

 

Новата банкнота, со портрет на богињата Европа, лик од грчката митологија, има унапредени безбедносни карактеристики како би се отежнало фалсификување и прозор кој станува транспарентен на светлина.

Во видеото во прилог погледнете како ќе изгледа најчесто употребуваната банкнота во Европа:

Loading...

JT Fixed Display