Аранжманите за Грција одат како алва, Македонците не ги тангира мигрантската криза

Мигрантската криза, односно приливот на бегалци преку Грција, нема некакво значително влијание врз работата на македонските туристички агенции. Закупот на раните туристички аранжмани се одвива нормално, така што летната сезона кај нашиот јужен сосед, барем засега, не може да се доведе во прашање.

Повеќе: Аранжманите за Грција одат како алва, Македонците не ги тангира мигрантската криза

Мажите ќе заработуваат подобро од жените уште најмалку седум децении

Мажите подобро ќе заработуваат од жените уште најмалку седум децении ако платните разлики меѓу половите продолжат да се намалуваат со сегашното темпо, соопшти во понеделник во Женева Меѓународната организација на трудот.

Повеќе: Мажите ќе заработуваат подобро од жените уште најмалку седум децении

Рударскиот сектор ги притисна берзите

Цените на акциите на европските берзи во вторник падна втор ден по ред, а заради падот на цените на металите, по лошите економски показатели од Кина, под најголем притисок е рударскиот сектор.

Повеќе: Рударскиот сектор ги притисна берзите

Ставете картичка, внесете го пинот и заплачете: Нов начин на кражби на банкоматите!

Криминалците во Бразил веќе не се трудат да ги крадат банкоматите. Нашле ново решени, многу полесно.

Повеќе: Ставете картичка, внесете го пинот и заплачете: Нов начин на кражби на банкоматите!

СТУДЕНТКА СЛУЧАЈНО ОТКРИЛА ДОХОДОВЕН БИЗНИС: „Парите почнаа сами да доаѓаат, а јас станав зависна! Купив кола, постојано патувам...“

Лаура Росе (21) започнала да продава облека на „Ebay“ откако се здебелила неколку килограми, па посакала да се реши од она што веќе не го носи. Кога видела дека може добро да заработи, почнала посериозно да се занимава со тоа. Планирала да заработи малку пари за трошоците на факултет.

Повеќе: СТУДЕНТКА СЛУЧАЈНО ОТКРИЛА ДОХОДОВЕН БИЗНИС: „Парите почнаа сами да доаѓаат, а јас станав зависна!...

Цените на нафтата пораснаа, но не е сигурно долгорочното закрепнување

Цените на нафтата на меѓународните пазари во понеделникот пораснаа со што надоместија околу третина од загубите од најниските годинешни нивоа, но некои аналитичари сметаат дека сé уште е проблематично нивното долгорочно закрепнување.

Повеќе: Цените на нафтата пораснаа, но не е сигурно долгорочното закрепнување

Драматично поскапија горивата

Малопродажните цени на ЕУРОСУПЕР БС-95 и на ЕУРОСУПЕР БС-98 се зголемуваат за
3,00 ден/лит во однос на цените утврдени со Одлуката од 22.02.2016 година и со тоа цената на
ЕУРОСУПЕР БС-95 изнесува 58,00 ден/лит, додека малопродажната цена на ЕУРОСУПЕР БС-98
изнесува 60,00 ден/лит.

Повеќе: Драматично поскапија горивата

ДРАМАТИЧЕН СКОК НА ГОРИВАТА ВО МАКЕДОНИЈА - Еве за колку поскапија нафтата и бензинот

Малопродажните цени на ЕУРОСУПЕР БС-95 и на ЕУРОСУПЕР БС-98 се зголемуваат за
3,00 ден/лит во однос на цените утврдени со Одлуката од 22.02.2016 година и со тоа цената на
ЕУРОСУПЕР БС-95 изнесува 58,00 ден/лит, додека малопродажната цена на ЕУРОСУПЕР БС-98
изнесува 60,00 ден/лит.

Повеќе: ДРАМАТИЧЕН СКОК НА ГОРИВАТА ВО МАКЕДОНИЈА - Еве за колку поскапија нафтата и бензинот

Литар бензин се продава за 30 денари во...

Цените на бензините на пумпите низ САД достигнаа најниска вредност од април 2009 година. Цените на бензините паднаа за околу 27 проценти, па така бензин од најниска класа во просек чини 2.2 долари за галон или околу 58 центи за литар (околу 30 денари).

Повеќе: Литар бензин се продава за 30 денари во...

Страница 140 од 174