Хакер има податоци како да се добие гарантирана добивка - сè ќе објави на интернет

Руски хакер бара компанија што произведува слот машини да му плати за да не објави на интернет како да се дојде до загарантирана добивка на апаратите за игри на среќа, пренесе Руска реч.

Повеќе: Хакер има податоци како да се добие гарантирана добивка - сè ќе објави на интернет

Прво се радувал на работата на море, но наместо ветената плата и смештај го дочекале лебарки и нечовечки услови за работа

Иако за многумина летото е синоним за одмор и опуштање на море, некои брегот го гледаат како прилика за сезонска работа. Ветените плати и бројни понуди за Загрепчани се причина за да заминат на брег, но судејќи по нивните приказни, не е сè толку идеално...

Повеќе: Прво се радувал на работата на море, но наместо ветената плата и смештај го дочекале лебарки и...

Еве колку резерви на злато има Македонија и каде се наоѓа на светската листа!

Светскиот совет за злато објави листа на земји кои имаат најголеми резерви на злато, а на прво место се САД со 8.133,5 тона.

Повеќе: Еве колку резерви на злато има Македонија и каде се наоѓа на светската листа!

Речиси милион Срби годинава ќе летуваат во Грција

Директорот на српската национална асоцијација на туристички агенции, Александар Сеничиќ, изјавил дека оваа година во странство ќе летуваат околу милион српски туристи, од кои најголем дел ќе ја посетат Грција.

Повеќе: Речиси милион Срби годинава ќе летуваат во Грција

Србија почна со контрамерки – ги проверува сите производи од Хрватска

Србија го зајакна надзорот над производите од животинско и растително потекло кои доаѓаат од Хрватска како одговор на хрватските мерки за зголемување на давачките и засилен фитосанитарен надзор при увозот на овошје и зелечук од трети земји.

Како што соопшти српската царина, во координација со сите погранични органи и инспекциски служби веќе се во сила зајакнати контроли и надзор над стоката. Тоа подразбира дека се земаат примероци од секоја пратка и детаљно се проверуваат, а не со селективна метода како што досега било случај.

Повеќе: Србија почна со контрамерки – ги проверува сите производи од Хрватска

Економската соработка со Црна Гора треба да се унапреди

Mинистерот задолжен за регулатива за подобрување на инвестициската клима за домашните компании, Зоран Шапуриќ, денеска имаше средба со амбасадорот на Црна Гора, Предраг Митровиќ, при што го запозна амбасадорот со своите и активностите на премиерот Зоран Заев и Владата на Република Македонија за подобрување на севкупната бизнис-клима во државата.

Повеќе: Економската соработка со Црна Гора треба да се унапреди

По 10.000 евра НЕПОВРАТНИ СРЕДСТВА за млади земјоделци!

Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство (МЗШВ) денеска соопшти дека објавен е Јавен повик за доставување барања за користење финансиска поддршка од 10.000 евра неповратни средства за млад земјоделец, но со нови, променети критериуми за аплицирање.

Повеќе: По 10.000 евра НЕПОВРАТНИ СРЕДСТВА за млади земјоделци!

Словенија: Локална пивара лансираше пива „Тито“ и „Јованка“

Пиварата „Комунајзер“ од Ново Место во Словенија на пазарот лансираше светло пиво „Тито“ и горчливо пченично пиво „Јованка“, што во Словенија отвори полемика дали смее некогашниот југословенски претседател да се слави и од каков карактер било неговото владеење.

Повеќе: Словенија: Локална пивара лансираше пива „Тито“ и „Јованка“

Забрана за работа на 84 работодавци кои не ги почитувале препораките за топлотен бран

Министерството за труд и социјална политика информираше дека од 4 до 6 август државните инспектори за труд од областа безбедност и здравје при работа, извршиле вкупно 207 инспекциски надзори кај работодавци за почитување на препораките за топлотен бран, при што донеле 84 забрани за работа на работодавци кои не ги почитувале препораките да не се работи на отворено од 11 до 17 часот.

Повеќе: Забрана за работа на 84 работодавци кои не ги почитувале препораките за топлотен бран

Страница 3 од 83