Благ раст на доларот – нови работни места

Додека тече расправата за каматите, американскиот долар бележи раст на светските валутни пазари.

Повеќе: Благ раст на доларот – нови работни места

Ако ја имате оваа банкнота - може да добиете 15 илјади евра

Иако според курсната листа сто српски динари имаат иста вредност на педесетина македонски денари, сепак доколку во својот дом ја имате банкнотата од 100 динари која е печатена во 1884-тата година нејзината вредност е многу висока.

фото илустрација/архива

Повеќе: Ако ја имате оваа банкнота - може да добиете 15 илјади евра

Се укинува регистрирањето на дизел возилата

Пратениците на долниот дом на германскиот парламент ѝ предложиле на Европската комисија по 2030 година да го забрани регистрирањето на возила со мотори на внатрешно согорување.

Повеќе: Се укинува регистрирањето на дизел возилата

Важна вест од УЈП - еве што најавуваат!

Субјектите кои вршат промет на добра и услуги за кои плаќањето се врши во готово, задолжително да издаваат фискални сметки на потрошувачите, на начин пропишан со Законот за регистрирање на готовинскиот промет.

Повеќе: Важна вест од УЈП - еве што најавуваат!

(ВИДЕО) Тевдовски ќе крати од комодитетот на власта да има пари за минимална плата

Министерствствата за финансии и труд и социјала од денеска почнуваат со серијата дебати со сите чинители со цел изготвување законско решение со кое ќе почне процесот на покачување на минималната плата. Министерот Драган Тевдовски пред средбата со претставниците на синдикатите изјави дека пари за оваа мерка мора да има, а за нејзино реализирање најави кратења на ставки од буџетот кои се однесуваат на непродуктивни трошења. Сепак, Тевдовски не беше концизен од што ќе крати и кои ставки ги смета за луксуз.

 

Повеќе: (ВИДЕО) Тевдовски ќе крати од комодитетот на власта да има пари за минимална плата

Народната банка ќе потроши 550 илјади евра за печатење монети од 2 денари

Ковани пари со апоенска вредност од 2 денари со проценета вредност без ДДВ од 34.000.000 денари или 550 илјади евра нарача Народната банка на Македонија. На Бирото за јавни набавки објавен е оглас за прибирање понуди. Критериум за доделување на набавката е најниската цена, а времетрањето на договорот е најниската цена.

Повеќе: Народната банка ќе потроши 550 илјади евра за печатење монети од 2 денари

„Мудис“ го зголеми кредитниот рејтинг на НЛБ за две нивоа

Меѓународната агенција за кредитен рејтинг „Мудис“ го подобри долгорочниот рејтинг на НЛБ Банка за две нивоа, од „Ва3“ на „Ва1“ и ја преимеува оценката во „стабилна”.

Повеќе: „Мудис“ го зголеми кредитниот рејтинг на НЛБ за две нивоа

ВЛАДАТА СО СУПЕР ОДЛУКА - Ова е најубавата вест која земјоделците ќе ја прочитаат денеска

Владата на Република Македонија донесе одлука за дополнителна финансиска поддршка на земјоделците – прозводители на праски со слаб квалитет.

Повеќе: ВЛАДАТА СО СУПЕР ОДЛУКА - Ова е најубавата вест која земјоделците ќе ја прочитаат денеска

Катар ервеис прогласена за најдобра авиокомпанија на светот

Катар ервеис (Qatar Airways) по четвртипат е прогласена за најдобра авиокомпанија на светот. Авиокомпанијата исто така ги доби и наградите најдобра бизнис класа, најлаунџ во прва класа и нај-авиокомпанија на Блискиот Исток.

Повеќе: Катар ервеис прогласена за најдобра авиокомпанија на светот

Страница 4 од 64

JW Player
JT Fixed Display