Магазинот Playboy ја враќа насловната со целосно разголени модели

Фотографиите на речиси целосно разголените најпривлечни модели ќе се вратат на насловната страница на култното списание со назнака „за возрасни“ – Playboy, објавија во понеделникот основачот на изданието легендарниот Хју Хефнер и неговиот син Купер, наведувајќи дека одлуката да се откажат од еротската содржина од минатата година „беше грешка“.

Повеќе: Магазинот Playboy ја враќа насловната со целосно разголени модели

Минималните плати во ЕУ од 235 до 2.000 евра

Најголемата минимална плата во земјите од Европската униија изнесува 2.000 евра, а се исплаќа во луксембург, додека на дното од листата е Бугарија со минимална плата од 235 евра, соопшти Агенцијата за статистика на ЕУ, Еуростат.

Повеќе: Минималните плати во ЕУ од 235 до 2.000 евра

Кина ги зголемила капацитетите за производство на челик и покрај ветувањата

Кина минатата година ги зголемила капацитетите за производство на челик повеќе од двојно од британското годишно производство, покажа извештајот објавен во понеделник, и покрај ветувањата дека ќе го намали огромниот вишок во тој сектор.

Повеќе: Кина ги зголемила капацитетите за производство на челик и покрај ветувањата

НА НОВ ЗЕЛАНД ОЧАЈНИЧКИ БАРААТ РАБОТНИЦИ: Нудат куќи за сместување и плата од 2.800 евра!

Градче во Нов Зеланд очајнички бара работници, а за потенцијалните вработени има и слободни куќи, меѓутоа градските власти демантираат дека ќе им плаќаат на луѓето за да се преселат.

Повеќе: НА НОВ ЗЕЛАНД ОЧАЈНИЧКИ БАРААТ РАБОТНИЦИ: Нудат куќи за сместување и плата од 2.800 евра!

Јапонската економија порасна и во четвртиот квартал

Јапонската економија порасна во последното ланско тромесечје за 1,0 отсто на годишно ниво, веќе четврт квартал по ред, но побавно отколку во претходниот.

Повеќе: Јапонската економија порасна и во четвртиот квартал

Huawei ја зголеми продажбата на паметни телефони, но го намали профитот

Кинеската компанија Huawei минатата година значително ја подобри својата позиција на пазарот на производители на паметни телефони и продала повеќе такви уреди во однос на 2015 година, но забележала помал профит во однос на 2015 година.

Повеќе: Huawei ја зголеми продажбата на паметни телефони, но го намали профитот

Шведската компанија Vattenfall ќе го замени возниот парк со електрични возила

Шведската државна компанија за дистрибуција на електрична енергија Vattenfall, планира да го замени сиот возен парк и за време од пет години целосно да користи само електрични возила.

Повеќе: Шведската компанија Vattenfall ќе го замени возниот парк со електрични возила

Русија го порамни советскиот долг кон Македонија

Министерството за финансии на Русија соопшти дека го порамнила долгот од 60,6 милиони долари кон Македонија кој произлегуваше од обврските на поранешниот СССР, пренесе Руска реч.

Повеќе: Русија го порамни советскиот долг кон Македонија

Фонд од 6 милиони евра помош за земјоделците при временски непогоди!

Ќе формираме интервентен фонд од 6 милиони евра во првите 6 месеци од мандатот на новата Влада, ветува СДСМ.

Повеќе: Фонд од 6 милиони евра помош за земјоделците при временски непогоди!

Страница 5 од 159