Државата ќе им плаќа храна, превоз и облека на граѓаните!

Додека многумина секој месец се борат како да ги покријат трошоците, канадската покраина Онтарио започнува проект со кој сите граѓани на домашна адреса ќе добиваат чек со износ доволен за да ги покрие нивните основни животни потреби.

Повеќе: Државата ќе им плаќа храна, превоз и облека на граѓаните!

Ставете картичка, внесете го пинот и заплачете: Нов начин на кражби на банкоматите!

Криминалците во Бразил веќе не се трудат да ги крадат банкоматите. Нашле ново решени, многу полесно.

Повеќе: Ставете картичка, внесете го пинот и заплачете: Нов начин на кражби на банкоматите!

СТУДЕНТКА СЛУЧАЈНО ОТКРИЛА ДОХОДОВЕН БИЗНИС: „Парите почнаа сами да доаѓаат, а јас станав зависна! Купив кола, постојано патувам...“

Лаура Росе (21) започнала да продава облека на „Ebay“ откако се здебелила неколку килограми, па посакала да се реши од она што веќе не го носи. Кога видела дека може добро да заработи, почнала посериозно да се занимава со тоа. Планирала да заработи малку пари за трошоците на факултет.

Повеќе: СТУДЕНТКА СЛУЧАЈНО ОТКРИЛА ДОХОДОВЕН БИЗНИС: „Парите почнаа сами да доаѓаат, а јас станав зависна!...

Политичар се пожалил до претседателот: Не работам ништо, а примам плата од 5.000 евра

Еден кипарски функционер привлекол внимание во таа земја откако во писмо до претседателот Никос Анастасиадес се пожалил дека прима плата веќе година дена, а ништо не работи.

Повеќе: Политичар се пожалил до претседателот: Не работам ништо, а примам плата од 5.000 евра

ВАЖНА ИНФОРМАЦИЈА ОД УЈП: Имате рок до 15 март!

Граѓаните до 15 март 2016 година треба да поднесат даночна пријава за остварени дополнителни приходи во текот на 2015 година.

Повеќе: ВАЖНА ИНФОРМАЦИЈА ОД УЈП: Имате рок до 15 март!

Новинар 20 години следел 500 милионери и ги открил нивните НАЈГОЛЕМИ ТАЈНИ!

Новинарот Наполеон Хил 20 години внимателно го следел животот на повеќе од 500 милионери, по што напишал книга во која ги открива тајните на нивното богатство. Во неа на луѓето кои сакаат да бидат богати им објаснил зошто не им тргнува од рака. Ова се само некои од работите кои ве саботираат да станете богати.

Повеќе: Новинар 20 години следел 500 милионери и ги открил нивните НАЈГОЛЕМИ ТАЈНИ!

ПУТИН ЈА НАПАЃА АМЕРИКА: Злато како замена за доларот

Русија се соочува со сериозни финансиски проблеми поради економските санкции на Западот. Рубљата со месеци девалвира, но во Кремљ не седат со скрстени раце. И покрај финансиските потешкотии Владимир Путин акумулира се` повеќе злато. Рускиот шеф има јасен план: да го нападне доларот!

Повеќе: ПУТИН ЈА НАПАЃА АМЕРИКА: Злато како замена за доларот

БАНКАРИТЕ ШОКИРАНИ, ГРАЃАНИТЕ ВООДУШЕВЕНИ: Државата им вовела порез на банките! Добиените пари одат за децата!

Полските граѓани се воодушевени, а банкарите секако негодуваат и тврдат дека тој нов данок би можел да го запре растот на кредитните пласмани.

Повеќе: БАНКАРИТЕ ШОКИРАНИ, ГРАЃАНИТЕ ВООДУШЕВЕНИ: Државата им вовела порез на банките! Добиените пари...

Е ВАКА СЕ ПРАВИ: Оваа компанија им подели по 16.000 денари на работниците поради рекордна добивка!

Подравка лани остварила 400 милиони куни (повеќе од 52 милиони евра) добивка, а според Колективниот договор, на работниците мора да им подели два отсто - милион евра.

Повеќе: Е ВАКА СЕ ПРАВИ: Оваа компанија им подели по 16.000 денари на работниците поради рекордна добивка!

Страница 42 од 46