Оставка си поднесе директорот на ...

Генералниот директор на германскиот автомобилски гигант Опел, Карл-Томан Нојман денеска поднесе оставка на позицијата, но ќе остане во управниот одбор на компанијата се до преземањето на Опел од страна на Пежо.

Повеќе: Оставка си поднесе директорот на...

СЕ ВРАБОТУВААТ АДМИНИСТРАТИВЦИ - Ова е огласот, пријавете се!

Врз основа на член 35 од Закон за административни службеници („Службен весник на Република Македонија, бр. 27/14, 199/14, 48/15, 154/15, 5/16 и 142/16) и Уредбата за спроведување на постапката за вработување на административни службеници („Службен весник на Република Македонија, бр. 90/15), a во врска со член 20г од Закон за вработени во јавен сектор („Службен весник на Република Македонија, бр. 27/14, 199/14 и 27/16) и Правилникот за задолжителните елементи на јавниот оглас за пополнување на работно место во јавниот сектор преку вработување и пријавата за вработување, како и формата, содржината и начинот на водење на регистарот на лица кои дапе лажни податоци при вработување во јавен сектор („Службен весник на Република Македонија, бр. 34/15), Агенцијата за администрација објавува
Повеќе: СЕ ВРАБОТУВААТ АДМИНИСТРАТИВЦИ - Ова е огласот, пријавете се!

НОВИ ПАРИ ВО МАКЕДОНИЈА: Ќе се печатат пластични пари од 10 и 50 денари!

Пластични пари од 10 и од 50 денари треба да се појават до крајот на годината, објави Народна банка. Според банката, ваквите пари тешко се оштетуваат и тешко се фалсификуваат.

Повеќе: НОВИ ПАРИ ВО МАКЕДОНИЈА: Ќе се печатат пластични пари од 10 и 50 денари!

КХВ именуваше директори на овластени учесници на пазарот на хартии од вредност

Комисијата за хартии од вредност на Република Македонија (КХВ) на 115. седница, која се одржа денеска, а со која претседаваше претседателот на КХВ, м-р Елизабета Чингаровска, даде согласност за именување на неколку директори на овластени учесници на пазарот на хартии од вредност.

Повеќе: КХВ именуваше директори на овластени учесници на пазарот на хартии од вредност

Московиси до грчките кредитори – Не играјте си со оган

Европскиот комесар за економија Пјер Московиси ги предупреди грчките кредитори да „не си играат со оган”.

Повеќе: Московиси до грчките кредитори – Не играјте си со оган

ОДЛИЧНА ВЕСТ: Големо намалување на горивата - пресреќни ќе бидат оние кои возат дизел автомобили!

Малопродажните цени на ЕУРОСУПЕР БС-95 и на ЕУРОСУПЕР БС-98, се намалуваат за 1,50
ден/лит во однос на цените утврдени со Одлуката од 29.05.2017 година, и со тоа
малопродажната цена на ЕУРОСУПЕР БС-95 изнесува 62,50 ден/лит, додека малопродажната
цена на ЕУРОСУПЕР БС-98 изнесува 64,50 ден/лит.

Повеќе: ОДЛИЧНА ВЕСТ: Големо намалување на горивата - пресреќни ќе бидат оние кои возат дизел автомобили!

ДРАМАТИЧНО ПАЃААТ ЦЕНИТЕ - Ова е најубавата вест која ќе ја прочитате денеска!

Малопродажните цени на ЕУРОСУПЕР БС-95 и на ЕУРОСУПЕР БС-98, се намалуваат за 1,50
ден/лит во однос на цените утврдени со Одлуката од 29.05.2017 година, и со тоа
малопродажната цена на ЕУРОСУПЕР БС-95 изнесува 62,50 ден/лит, додека малопродажната
цена на ЕУРОСУПЕР БС-98 изнесува 64,50 ден/лит.

Повеќе: ДРАМАТИЧНО ПАЃААТ ЦЕНИТЕ - Ова е најубавата вест која ќе ја прочитате денеска!

Страница 6 од 60

JT Fixed Display