Цените на нафтата пораснаа заради падот на резервите на бензин

Цените на нафтата пораснаа во четврток на меѓународните пазари заради неочекуваниот пад на американските резерви на бензин.

Повеќе: Цените на нафтата пораснаа заради падот на резервите на бензин

Раст на берзанските индекси на Волстрит и на европските берзи

Берзанските индекси на Волстрит во четврток достигнаа нови рекорди, откако американскиот претседател Доналд Трамп порача дека наскоро ќе го претстави планот за намалување на данокот.

Повеќе: Раст на берзанските индекси на Волстрит и на европските берзи

ЕБОР, ЕУ и партнерите, поддржуваат инвестиција за енергетска ефикасност наменета за Западен Балкан

Европската банка за обнова и развој (ЕБОР) и Европската Комисија (ЕК) превземаат зедничка иницијатива за промовирање на енергетската ефикасност на Западен Балкан, односно ЕК ќе обезбеди грант од 30 милиони евра за имплементација на следната фаза од Програмата за Регионална Енергетска Ефикасност (ПРЕЕ), наменета за максимално искористување на потенцијалот на енергетската ефикасност и обновливите извори на енергија во Албанија, Босна и Херцеговина, Македонија, Косово, Црна Гора и Србија, познати како Западен Балкан 6.

Повеќе: ЕБОР, ЕУ и партнерите, поддржуваат инвестиција за енергетска ефикасност наменета за Западен Балкан

Македонија за првпат на саем за туризам во Израел

Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот (АППТ) на Република Македонија за првпат ја претстави туристичката понуда на саемот за туризам во Тел Авив, Израел (IMTM – Tel Aviv).

Повеќе: Македонија за првпат на саем за туризам во Израел

Електричен кабел ќе ги поврзува Кипар, Египет и Грција

Се работи на студија за поставување подводен електричен кабел кој ќе ги поврзува електро-мрежите на Египет, Кипар и Грција, изјави Насос Кторидес, раководител на овој проект.

Повеќе: Електричен кабел ќе ги поврзува Кипар, Египет и Грција

Пешевски: Продолжуваат реформите во енергетскиот сектор

Заменик претседателот на Владата на Република Македонија Владимир Пешевски беше домаќин на состанокот на министри за енергетика на земјите од Западен Балкан 6, вклучени во „Берлинскиот процес“ кој се организира во соработка со Европската комисија.

Повеќе: Пешевски: Продолжуваат реформите во енергетскиот сектор

Путин им вети помош на Volkswagen

Рускиот претседател Владимир Путин на состанокот со директорот на Volkswagen Митаијас Милер вети дека ќе ѝ помогне на компанијата да го развие својот бизнис во Русија во време кога опаѓа продажбата и побарувачката.

Повеќе: Путин им вети помош на Volkswagen

Страница 7 од 159