ПОСКАПУВААТ ЦИГАРИТЕ ВО МАКЕДОНИЈА: Еве за колку ќе се продаваат

Од први јули годинава се очекува поскапување на цигарите во Македонија. Според пресметките, кутија цигари ќе поскапи за околу 4 денари. Со ваквото покачување, до 2023 година се очекува кутија цигари да поскапи и за 40 денари.

Повеќе: ПОСКАПУВААТ ЦИГАРИТЕ ВО МАКЕДОНИЈА: Еве за колку ќе се продаваат

Минималната плата ќе се зголеми на 12.000 денари - ЕВЕ КОГА!

- Доколку ВМРО-ДПМНЕ сакаше имаше 11 години да работи на зголемување на платите и на животниот стандард на граѓаните, но спротивно на тоа ВМРО-ДПМНЕ направи Македонија да биде една од земјите со најниска минимална и просечна плата во регионот и Европа, се вели во реакцијата на СДСМ на денешната прес-конференција на Христијан Делев од ВМРО-ДПМНЕ.

Повеќе: Минималната плата ќе се зголеми на 12.000 денари - ЕВЕ КОГА!

Роналдо осомничен за затајување данок

Шпанското обвинителство денеска соопшти дека поднело тужба против Кристијано Роналдо затоа што во периодот од 2011 до 2014 година ја оштетил државата за 14,7 милиони евра поради неплатен данок.

Повеќе: Роналдо осомничен за затајување данок

Најдобрите практики во обновливи извори на енергија презентирани на бизнис форум во Стокхолм

Повеќе од 80 претставници од јавниот и приватниот сектор од Македонија и Шведска ќе учествуваат на бизнис форумот што почнува денеска, во Стокхолм, во организација на Македонија 2025 и Aмбасадата на Р Македонија во Шведска.

Повеќе: Најдобрите практики во обновливи извори на енергија презентирани на бизнис форум во Стокхолм

ДРАМАТИЧНО ПАЃААТ ЦЕНИТЕ - Ова е најубавата вест која ќе ја прочитате денеска!

Малопродажните цени на ЕУРОСУПЕР БС-95 и на ЕУРОСУПЕР БС-98, се намалуваат за 1,50
ден/лит во однос на цените утврдени со Одлуката од 29.05.2017 година, и со тоа
малопродажната цена на ЕУРОСУПЕР БС-95 изнесува 62,50 ден/лит, додека малопродажната
цена на ЕУРОСУПЕР БС-98 изнесува 64,50 ден/лит.

 

 

Повеќе: ДРАМАТИЧНО ПАЃААТ ЦЕНИТЕ - Ова е најубавата вест која ќе ја прочитате денеска!

Оставка си поднесе директорот на ...

Генералниот директор на германскиот автомобилски гигант Опел, Карл-Томан Нојман денеска поднесе оставка на позицијата, но ќе остане во управниот одбор на компанијата се до преземањето на Опел од страна на Пежо.

Повеќе: Оставка си поднесе директорот на...

СЕ ВРАБОТУВААТ АДМИНИСТРАТИВЦИ - Ова е огласот, пријавете се!

Врз основа на член 35 од Закон за административни службеници („Службен весник на Република Македонија, бр. 27/14, 199/14, 48/15, 154/15, 5/16 и 142/16) и Уредбата за спроведување на постапката за вработување на административни службеници („Службен весник на Република Македонија, бр. 90/15), a во врска со член 20г од Закон за вработени во јавен сектор („Службен весник на Република Македонија, бр. 27/14, 199/14 и 27/16) и Правилникот за задолжителните елементи на јавниот оглас за пополнување на работно место во јавниот сектор преку вработување и пријавата за вработување, како и формата, содржината и начинот на водење на регистарот на лица кои дапе лажни податоци при вработување во јавен сектор („Службен весник на Република Македонија, бр. 34/15), Агенцијата за администрација објавува
Повеќе: СЕ ВРАБОТУВААТ АДМИНИСТРАТИВЦИ - Ова е огласот, пријавете се!

НОВИ ПАРИ ВО МАКЕДОНИЈА: Ќе се печатат пластични пари од 10 и 50 денари!

Пластични пари од 10 и од 50 денари треба да се појават до крајот на годината, објави Народна банка. Според банката, ваквите пари тешко се оштетуваат и тешко се фалсификуваат.

Повеќе: НОВИ ПАРИ ВО МАКЕДОНИЈА: Ќе се печатат пластични пари од 10 и 50 денари!

КХВ именуваше директори на овластени учесници на пазарот на хартии од вредност

Комисијата за хартии од вредност на Република Македонија (КХВ) на 115. седница, која се одржа денеска, а со која претседаваше претседателот на КХВ, м-р Елизабета Чингаровска, даде согласност за именување на неколку директори на овластени учесници на пазарот на хартии од вредност.

Повеќе: КХВ именуваше директори на овластени учесници на пазарот на хартии од вредност

Страница 9 од 64

JW Player
JT Fixed Display