ТАВ Македонија: Крстевски назначен за член на бордот, Ерсој е новиот генерален директор

ТАВ Аеродроми, од 1-ви јануари 2017-та година, го назначи Зоран Крстевски како член на бордот на директори на ТАВ Македонија, додека Алп Ер Тунга Ерсој е назначен за нов генерален директор на компанијата која управува со двата македонски аеродроми – скопскиот Александар Велики и охридскиот Свети Апостол Павле.

 

Повеќе: ТАВ Македонија: Крстевски назначен за член на бордот, Ерсој е новиот генерален директор

НОВ МЕГА ПРОЕКТ: Еве што ќе се гради во Дубаи! (ВИДЕО)

Дубаи најавува нов туристички мега проект, ќе го гради најголемото пристаниште на Блискиот исток и Северна Африка, со дури 1.400 сидришта и терминал за крузери.

Повеќе: НОВ МЕГА ПРОЕКТ: Еве што ќе се гради во Дубаи! (ВИДЕО)

За невработениете по 560 евра месечно, одлучи државата!

Од почетокот на 2017 избрана група од 2.000 невработени во Финска ќе примаат по 560 евра месечно, и тоа без никакви услови -  не мораат да работат, а не мораат ниту да бараат работа!

Повеќе: За невработениете по 560 евра месечно, одлучи државата!

Сите работници ќе примаат најмалку 12.000 денари плата од април!

- Ќе ја покачиме минималната плата на 12.000 денари и тоа ќе биде најниската плата што со закон ќе им ја гарантираме на сите работници во Македонија. Тоа ќе значи дека работниците кои сега примаат 10.800 денари плата, најдоцна од април ќе примаат 12.000 денари, се вели во денешното соопштение на СДСМ.

Повеќе: Сите работници ќе примаат најмалку 12.000 денари плата од април!

Во Германија работа добиле 50.000 работници од регионот

За 11 месеци во 2016 година, 50.000 луѓе од Македонија, БиХ, Србија и Црна Гора добиле одобрение за работа во Германија, а во истиот период 2015 година 16.500.

Повеќе: Во Германија работа добиле 50.000 работници од регионот

Ништо не работиш, а примаш 560 евра: Од 2017 државата ќе им плаќа на граѓаните, без никакви услови!

Од почетокот на 2017 избрана група од 2.000 невработени во Финска ќе примаат по 560 евра месечно, и тоа без никакви услови -  не мораат да работат, а не мораат ниту да бараат работа!

Повеќе: Ништо не работиш, а примаш 560 евра: Од 2017 државата ќе им плаќа на граѓаните, без никакви услови!

Извршителите не смеат да блокираат сметки без најава

Извршителите се подготвени од првиот работен ден во 2017 година да почнат со новините: известување на граѓаните пред да им се блокира сметката, вонсудска наплата на комуналните долгови, но и наплата по нова тарифа за неколку комунални услуги, со која драстично ќе се намали цехот што го плаќа должникот при извршувањето.

Повеќе: Извршителите не смеат да блокираат сметки без најава

Македонската економија следната година со раст од 3 отсто

Според Народната банка на Република Македонија, македонската економија следната година се очекува да има раст од 3,5 отсто, додека пак според проекцијата на Владата 3 отсто.

Повеќе: Македонската економија следната година со раст од 3 отсто

Германска компанија бара од Приштина отштета од 400 милиони евра

Германската инвестициска компанија „ACP Aksos Kepital” пред меѓународниот арбитражен суд бара отштета од владата во Приштина во износ од 400 милиони евра, поради блокадата за нејзиното купување на Телеком Косово во 2013 година.

Повеќе: Германска компанија бара од Приштина отштета од 400 милиони евра

Зголемено кредитирањето на компаниите и домаќинставата во еврозоната

Европската централна банка соопшти дека е зголемено кредитирањето на домаќинствата и компаниите во еврозоната во ноември.

Повеќе: Зголемено кредитирањето на компаниите и домаќинставата во еврозоната

Страница 10 од 144