Македонија не се пласираше во финалето на Евровизија

Прв финалист на 62. издание од Евровизија е Бугарија, по неа Белорусија и Хрватска. Пласман во финалето обезбедија и Унгарија, Данска, а по нив на табелата се појави и Израел. Скоро па секогаш, а така и сега, место во финалето зазема и Унгарија.

 

Норвешка иако не беше фаворит на ова издание од Евровизија се пласираше во финалето заедно со Холандија. Последото место го зазема Австрија.

Македонија и оваа година не се пласираше во финалето, иако важеше за фаворит меѓу евровизиските фанови.

Loading...

JT Fixed Display