Почина познатиот српски пејач...

Српскиот пејач Предграг Гојковиќ – Цуне почина денеска на 85-годишна возраст, јави РТС.

 

Предграг Гојковиќ – Цуне е роден во 1932 година во селото Брзан во Шумадија.

Цуне бил српски пејач на народни песни, староградски, севдалинки, забавни и мексикански песни.

Прекарот Цуне го добил поради реченицата што често ја користела неговата мајка: „Оди, мајка да те цуне (бакне)“.

Loading...