НАЦИЈАТА ВО СОЛЗИ - Почина познатиот фоллк пејач!

Легендата на српската народна музика, Предраг Цуне Гојковиќ, умре денеска, во 85. година од животот. Тој беше познат мајстор за староградскски песни, севдалинки, забавни и мексикански песни, при што неговата најпозната „Кафе свари ми драга“ ја отпеа повеќе од 40.000 пати. Меѓу неговите најпознати песни се и „Донеси вино крчмарице“ и „Имам една желба“.

 

 

Зад него ќе останат над илјада трајни музички снимки.

 

Loading...