Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Неработни денови во 2013

Во прилог преглед листа на денови кои ќе бидат неработни во текот на 2013 година во Република Македонија.

 

За сите граѓани на РМ

• 01 Јануари, Нова Година (вторник)
• 07 Јануари, Божик (понеделник)
• 01 Мај, Ден на Трудот (среда)
• 6 Мај, Велигден, вториот ден на Велигден (понеделник)
• 24 Мај, „Св. Кирил и Методиј“ Ден на сесловенските просветители (петок)
• 02 Август, Ден на Републиката (петок)
• 8 Август, Рамазан Бајрам, првиот ден на Рамазан Бајрам (среда)
• 08 Септември, Ден на независноста (недела, неработен ден е понеделник)
• 11 Октомври (петок), Ден на народното востание
• 23 Октомври (среда), Ден на Македонската револуционерна борба

• 08 Декември (недела), “Св. Климент Охридски”


***Доколку државните празници и празниците на РМ паѓаат во недела, наредниот ден се смета за неработен.

За граѓаните од православна вероисповед

• 06 Јануари, Бадник, ден пред Божик (недела)
• 19 Јануари, Богојавление – Водици (сабота)
• 3 Мај, Велики Петок, петок пред Велигден (петок)
• 21 Јуни, Духовден, петок пред Духовден (петок)

• 28 Август, Успение на Пресвета Богородица - Голема Богородица (среда)


За граѓаните од католичка вероисповед

• 1 Април, Велигден, вториот ден на Велигден (понеделник)
• 01 Ноември (петок), Празникот на сите светци

• 25 Декември (среда), првиот ден на Божик


За граѓаните од муслиманска вероисповед

• 15 Октомври (вторник), Курбан Ба`јрам, првиот ден на Курбан Бајрам


За граѓаните припадници на албанската заедница во РМ

• 22 Ноември (петок), Ден на Албанската азбука


За граѓаните припадници на српската заедница во РМ

• 27 Јануари (сабoта), Свети Сава


За граѓаните припадници на ромската заедница во РМ

• 8 Април (понеделник), Меѓународен ден на Ромите


За граѓаните припадници на влашката заедница во РМ

• 23 Мај (четврток), Национален ден на Власите


За граѓаните припадници на еврејската заедница во РМ


• 26 септември (четврток), Јом Кипур, првиот ден на Јом Кипур


За граѓаните припадници на бошњачката заедница во РМ

• 28 Септември (сабота), Меѓународен ден на Бошњаците


За граѓаните припадници на турската заедница во РМ


• 21 Декември (сабота), Ден на настава на турски јазик

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

 

 

SFbBox by EnterLogic

За нас...

Импресум | Маркетинг | Контакти

Издавач : МЕДИАФАКС

Copyright © 2011 - 2014 Sky News - новинска агенција 

- политика за приватност :: услови за користење -

Вестите на интернет страницата на новинската агенција Sky може да се користат исклучиво за лично информирање.  

Site Meter.