CAF сертификати за вработениете во МИОА

Со сертификати за обучувачи за воведување на заедничката рамка за оценка се стекнаа 12 службеници од Министерството за информатичко општество и администрација (МИОА) и 2 лица од проектот `Поддршка за реформите во јавната администрацијата`.

Проектот има за цел Министерството за информатичко општество и администрација да стане центар во државниот сектор во Република Македонија, кој располага со експертиза за CAF, притоа создавајќи модел и за другите владини структури во земјата.

Сертификатите беа доделани од сртрана на министерот за информатичко општество и администрација, Иво Ивановски и директорот на CAF Центарот (Common assessment framework),  Патрик Страерс.

Проектната канцеларија заедно со вработените во МИОА веднаш по потпишувањето на Меморандумот за разбирање ја развија проектната задача за експертска поддршка за воведување на стандардите за управување на квалитет, базирани на моделот заедничка рамка за оценка - CAF.

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

  

   

 

За нас...

Импресум | Маркетинг | Контакти

Издавач : МЕДИАФАКС

Copyright © 2011 - 2014 Sky News - новинска агенција 

- политика за приватност :: услови за користење -

Вестите на интернет страницата на новинската агенција Sky може да се користат исклучиво за лично информирање.  

Site Meter.