Министерството за одбрана ги обесштети вработените кои беа погодени од поплавите во Скопје

Министерството за одбрана ги исплати средствата за отштета на вработените во Министерството и Армијата кои беа погодени во минатогодишните големи поплави во регионот на Скопје и Скопско.

Повеќе: Министерството за одбрана ги обесштети вработените кои беа погодени од поплавите во Скопје

Услови за користење

Договор

Следниот Договор за користење („Договор“) се однесува на користењето на sky.mk („веб-сајтот“).

Ве молиме прочитајте ги внимателно правилата кои се содржат во овој Договор. Вашето користење и/или регистрација на било кој дел од веб-сајтот претставува Ваше согласување со овие правила. Ако не се согласувате со овие правила, Ве молиме да не го користите овој веб-сајт. Покрај прегледувањето на овој Договор, Ве молиме прочитајте ја и нашата Политика на приватност. Вашата употреба на овој веб-сајт со нејзините услови, исто така.

Овој Договор може да биде изменуван од време на време. Датумот на најновата ревизија се појавува на оваа страница, така што препорачуваме да го проверувате често. Континуиран пристап кон овој веб-сајт од Ваша страна се толкува како прифаќање на сите промени или ревизии на Договорот.

Вашиот неуспех да ги следите овие правила, било наведени подолу или во написи и билтени објавени на други места на веб-сајтов, може да доведат до суспензија или прекин на Вашиот пристап до веб-сајтот, без претходна најава, покрај други мерки што може да ги преземе обезбедувачот на услуги.

Следење (Мониторинг)

Ние се трудиме да обезбедиме пријатно искуство на интернет за нашите корисници, така што може да следиме некои од активностите на веб-сајтот, како коментарите, форуми, лични огласи, муабети итн. со цел да обезбедиме усогласеност со овој Договор. Сите корисници на овој веб-сајт специфично се согласуваат со таквото следење. Од друга страна, ние не обезбедуваме гаранции дека: (1) веб-сајтот или било кој негов дел ќе биде набљудуван за да се обезбеди точност или неприфатливо користење, (2) дека изјави кои содржат факти ќе бидат проверени и потврдени, или (3) дека ќе преземеме определени специфични акции (или било какви активности) во случај на расправа во однос на придржувањето или непридржувањето до овој Договор.

Општи услови во однос на медицински информации
Овој веб-сајт не е форум за размена на медицински информации, совети или промоција на автодеструктивно однесување (на пр. нарушувања поврзани со исхраната, самоубиства). Имајте на ум дека овој веб-сајт не е соодветен извор на научно потврдени информации за овие теми. Наместо тоа, препорачуваме лично да разговарате со возрасно лице на кое му верувате или со лекар.

Информациите на овој веб-сајт се обезбедени само за образовни и забавни цели, и на ниеден начин не се наменети за обезбедување дијагнози, лекови, или процес на лечење на било какви медицински или други состојби. Секогаш побарајте совет од лекар или друг квалификуван обезбедувач на здравствени услуги пред да почнете со било каква нова дијета или промена на начин на исхрана, и прашајте го својот лекар доколку имате било какви прашања во врска со медицински состојби. Покрај сите други ограничувања и услови на овој Договор, обезбедувачот на услуги и третите страни поврзани со него не преземаат никаква одговорност во случај на штети поврзани со содржините обезбедени на овој веб-сајт.

Правила на користење:
Користење на информациите објавени на новинската агенција Скај од Ваша страна


Овој веб-сајт не е наменет за корисници помлади од 13 години и обезбедувачот на услуги свесно не собира лични информации за корисници помлади од 13 години. 

Освен ако не е специфично определено со посебен договор, овој веб-сајт е наменет пред сè за лична употреба. 

Вие се согласувате дека нема на било кој начин да го нарушувате, преземате контрола, напаѓате, модифицирате или да се мешате во работата на веб-сајтот и софтверот поврзан со него, хардверот и/или серверите на било кој начин. Исто така се согласувате да не се мешате во или да ја нарушувате употребата на овој веб-сајт од страна на другите корисници.

Обезбедувачот на услуги не ги одобрува, поддржува, поттикнува, охрабрува, верифицира или се согласува со коментарите, мислењата, или изјавите објавени од страна на корисниците во било која форма преку овој веб-сајт. Сите информации објавени на интернет, особено совети или мислења, се сопственост и одговорност на на лицата што ги објавиле и не ги претставуваат погледите на обезбедувачот на услуги или лица или организации поврзани со него. Вие се согласувате дека обезбедувачот на услуги или организациите поврзани со него не се одговорни кон Вас, ниту било што Ви должат, во однос на информации или материјали објавени од други, вклучително и содржини кои може да содржат елементи на навреда и клевета, илегален материјал или материјал што го нарушува овој Договор.

 

Реклами и надворешни линкови

Sky.mk користи повеќе платформи за рекламирање, при што воопшто не е одговорен за содржината на банерите, како и екстерните линкови кон кои водат банерите.

 

Дополнителни правила:
Обезбедувачот на услуги го резервира правото да објавува, од време на време, дополнителни правила за користење што се однесуваат на специфични делови на веб-сајтот. Таквите дополнителни ќе бидат објавени во соодветните делови на веб-сајтот. Вашата континуирана употреба на веб-сајтот претставува Ваша согласност со овие дополнителни правила.

Лично користење:

Сите граѓани имаат право бесплатно да се информираат на Скај (www.sky.mk).

 

Комерцијално користење ( особено за портали кои немаат заедничка соработка со Скај):

Строго е забрането пренесување на вести од Скај (www.sky.mk), без претходна договорена соработка на писмен начин.

Во случај на превземање без договор на авторска соддржина од Sky.mk, Новинската агенција СКАЈ има право да го фактурира износот за кој е оштетена компанијата по свои цени.*

* Вестите означени со извор: Макфакс, подлежат на авторски права на агенцијата Макфакс:

 

Copyright 2015 makfax Сите права се задржани. Текстовите не смеат да се печатат или емитуваат, во целина или во делови, без договор со Макфакс. Во спротивно Макфакс го задржува правото да го фактурира преземениот текст согласно својот ценовник и правила.

 

 

За договорена соработка помеѓу Sky и одредени портали потребна е взаемен договор за пренесување на вести, и тоа само авторски текстови на Sky.

  • последно ажурирано: 09 септември 2015

МAРКETИНГ СЕКТОР НА НОВИНСКАТА АГЕНЦИЈА SKY.MK

контакт:

marketing@sky.mk | contact@sky.mk

  

 

ДОКУМЕНТИ: 

Извештаи за посетеност според Google Analytics:

 

ДРУГИ ЦЕНОВНИЦИ:

 

Кои сме ние? Што правиме? Што нудиме?

Скај е еден од најчитаните македонски веб портали основан на 20 април 2011 година.

Во своето досегашно работење успеа да се издигне како еден од најчитаните македонски медиуми со над 1,5 милион читатели на месечно ниво. Порталот работи секој ден и информира со околу 100 професионално креирани вeсти дневно за настани од земјата, светот, спортот и забавата. 

Скај МК на компаниите од земјава им нуди единствена и уникатна можност за рекламирање.

Услугата рекламен банер, која ја нуди Скај овозможува повлекување и дополнителни попусти во зависност од периодот на склучениот договор. 

 позиции:

 Дополнителни податоци:

- Facebook допаѓања -

  • SKY - 83.500 допаѓања
  • SKY VESTI - 27.000 допаѓања

Кои се придобивките?

  • Повеќе од 1,5 милион посетители/месечно 
  • Сите компании кои се рекламираат на Sky.mk добиваат бесплатно објавување на  промотивни статии додека имаат активна реклама. Статиите може да бидат промоција за компанијата и производите кои ги нудат, да вклучуваат линкови, видео, фотографии. Сите статии ќе бидат споделени на нашите фејсбук страници кои бројат над 160.000 допаѓања.

ЗА ЦEНИ И СЛОБОДНИ ПОЗИЦИИ, КАКО И ДОПОЛНИТЕЛНИ ПРАШАЊА СЛОБОДНО ОБРАТЕТЕ СЕ НА email: marketing@sky.mk

 

▛ последно освежено 15.5.2017 | Sky.mk го заддржува правото на промени во официјалниот ценовник. За евентуални технички или печатни грешки однапред се извинуваме ▜

вкупно прегледи: web counter

Политика за приватност / Privacy Policy

Cookies & 3rd Party Advertisements

Google, as a third party vendor, uses cookies to serve ads on your site. Google's use of the DART cookie enables it to serve ads to your users based on their visit to your sites and other sites on the Internet. Users may opt out of the use of the DART cookie by visiting the Google ad and content network privacy policy.

We allow third-party companies to serve ads and/or collect certain anonymous information when you visit our web site. These companies may use non-personally identifiable information (e.g., click stream information, browser type, time and date, subject of advertisements clicked or scrolled over) during your visits to this and other Web sites in order to provide advertisements about goods and services likely to be of greater interest to you. These companies typically use a cookie or third party web beacon to collect this information. To learn more about this behavioral advertising practice or to opt-out of this type of advertising, you can visit http://www.networkadvertising.org/managing/opt_out.asp.

Политиката за приватност на личните податоци на веб-страната го уредува начинот на кој МЕДИАФАКС ги собира, користи, одржува и открива податоците собрани од корисниците (поединечно – „Корисник“) на sky.mk веб-страната („Страна“). Оваа Политика за приватност се однесува единствено за веб-страната.

Кои информации ги собираме?
Новинската агенција ги собира следните податоци при посета на Страната:

Лични идентификациски информации
Ние може да собираме лични идентификациски информации од Корисниците на разни начини а во врска со активностите, услугите, карактеристики или достапните ресурси на Страната. Корисниците може да ја посетат Страната и анонимно. Ние ги собираме личните идентификациски информации од Корисниците единствено доколку тие самите се согласат да ги достават до нас. Корисниците може во секое време да одбијат да ги достават личните идентификациски информации, освен доколку тоа ги спречува во остварување на одредени активности поврзани со посетата на Страната.

Идентификациски информации кои не се лични
Ние може да собираме и идентификациски информации за Корисниците кои не се лични, секогаш кога тие ја посетуваат Страната. Идентификациските информации кои не се лични може да ги вклучуваат името на интернет пребарувачот, типот на компјутерот како и технички информации за конекцијата што Корисникот ја користи при посета на Страната, како што се Оперативен систем и Испорачувачот на интернет услугата и слични информации.

Колачиња на Интернет пребарувачот
Нашата Страна може да користи Колачиња за да се подобри корисничкото искуство. Интернет пребарувачот на Корисникот ги чува колачињата на нивниот компјутер заради цели на чување на записи за посетите на Страната. Корисниците може да изберат да ги подесат нивните Интернет пребарувачи да ги одбијат Колачињата или да јават предупредување секогаш кога Колачињата ќе се пратат. Доколку корисниците ја одберат таа можност, одредени делови од Страната може да не функционираат како што е предвидено.

Google аналитика
Страната користи Google аналитика за да помогне во анализа на начинот на користење на Страната од Корисниците. Оваа алатка користи колачиња. Генерираните информации од колачињата за вашето користење на Страната (вклучително и ИП адресата) се проследуваат до Google. Овие информации се користат за да се евалуира користењето на Страната од Корисниците и да се креираат статистички извештаи за активноста на Страната на агенцијата.

Ние нема (ниту ќе дозволиме на третите страни) да ја користиме статистичкита аналитичка алатка за пратење или собирање на било кои Лични идентификациони податоци на Корисниците на нашата Страна. Google нема да ја придружи вашата ИП адреса со било кои други ваши податоци кои се чуваат во Google. Ниту агенцијата ниту Google нема да ја поврзе или да бара да ја поврзе ИП адресата со идентитетот на Корисникот.

Како ги користиме собраните информации?
Скај ги собира и користи информациите од Корисниците за следните цели:
• - За подобрување на нашата Страна
Постојано се стремиме да ја подобриме понудата на нашата Страна базирано на повратните информациите кои ги добиваме од вас. 
• - За администрирање на содржината, промоциите, анкетите и други функционалности на Страната

Како ги штитиме вашите информации?
Ние применуваме сигурносни мерки при прибирање, чување и процесирање на информациите заради заштита од неавторизиран пристап, промена, откривање или уништување на вашите лични податоци како и податоци кои не се лични а се складирани на нашата Страна.

Обработка на вашите лични информации
Ние не ги продаваме, разменуваме или изнајмуваме Корисничките лични идентификациони информации на трети лица. Личните податоци може да се откријат само во согласност со законските прописи наведени во регулативата за заштитата на личните податоци како и останатата важечка регулатива.

Веб-страни на трети лица
Корисниците може да најдат реклами или друга содржина на нашата Страна кои водат кон други Страни и сервиси на наши партнери, добавувачи, рекламни фирми, спонзори, лиценцни фирми и останати трети лица. Ние не ја контролираме содржината или врските кои се присутни на тие Страни и не сме одговорни за постапките на вработените од Страните кои се поврзани кон или од нашата Страна. Дополнително, наведените Страни или сервиси, вклучувајќи ги содржината и врските, може постојано да се менуваат. Наведените Страни или сервиси може да имаат сопствени Политики за приватност на личните податоци на нивните веб-страни и посебни Политики за односи со клиенти. Пребарувањето и интеракцијата со било кој друга Страна, вклучувајќи ги Страните кои имаат врски кон нашата Страна е предмет на конкретните правила и Политики на односните Страни.

Политика за приватност на личните податоци само за Веб-страната
Оваа Политика за приватност на личните податоци се однесува само за информациите кои се собираат преку нашата Веб-страна и не се однесува за личните податоци кои се собираат на други начини.

Промени во Политиката за приватност на личните податоци
МЕДИАФАКС (Скај.мк) има право да ја ажурира оваа Политика за приватност на личните податоци во било кое време. Кога тоа ќе го направиме, ќе дадеме известување на главната страница на Веб-страната и ќе го ревидираме датумот на ажурирање на крајот на оваа страница. Им обврнуваме внимание на Корисниците често да ја проверуваат оваа страница за било какви измени за да бидат информирани на кој начин овозможуваме заштита на личните податоци кои ги прибираме. Корисникот прифаќа и се сложува дека е негова/нејзина одговорност периодично да ја проверува Политиката за приватност и дека станал свесен за промените.

Прифаќање на условите
Со користење на оваа Страна, Корисникот се сложува со одредбите од Политиката за приватност на личните податоци на Страната. Доколку не се сложувате со Политиката, ве молиме не ја користете нашата Страна. Вашето континуирано користење на Страната следејќи ги промените на оваа Политика ќе се смета за ваше прифаќање на дадените промени.