Возот преминал преку нив, а кучињата не мрднале ни милиметар. Кога ќе видите зошто, ќе ви се растопи срцето!

Еден активист за правата на животните во Украина добил повик за кучиња кои се забележани среде пруга. Едно од нив било повредено и итно му била потребна помош.

 

Кога стигнал на местото, се обидел да го тргне ранетото куче од пругата, но другото куче силно лаело и не му дозволувало да пријде поблиску. Најлошо од се било што и возот требало да помине.

Во тој момент активистот го снимил ова видео:

by 744videos

Возот преминал преку кучињата, а тој не можел да верува во она што го гледа. За среќа, тие преживеале и биле пренесени на ветеринар.

Откако кучињата се најдоа во медиумите, нивниот сопственик веднаш ги пронашол.

Повреденото куче се викало Луси, а неговиот заштитнички брат Панда. Ниту во еден момент не се одвојувале. Сега се вратени на сигурно кај сопственикот.

Loading...