Додека кај нас трае сибирски студ, во Сиднеј температурите преминаа 40 степени!

Во Сиднеј денес температурата премина 40 степени Целзиусвои, а граѓаните бараат освежување на плажите кои се преполни.

 

Метеоролозите предупредуваат дека во некои делови северозападно од Нов Јужен Велс температурата ќе достигне и 47 степени.

Властите забраниле да се пали оган во неколку области, а граѓаните се советуваат да земаат повеќе течности.

Loading...