Калуѓерки одгледуваат марихуана во Калифорнија

„Сестрите од долината” – самоорганизираните калифорниски „калуѓерки на марихуана”, се во мисија и имаат овластување да производуваат производи од канабис.

 

Тие нагласуваат дека, сепак, не се дел од Католичката црква.
„Ние сме против религијата, не сме религиозни”, вели 58-годишната сестра Кејт, која го формирала сестринството во 2014 година, “се враќаме кон претхристијанските практики”.

Loading...