Променете ги ОВИЕ ситници во домот и гледајте што ќе се случи за кратко време...

Оваа кинеска метода ќе ве доведе до стабилен секојдневен живот, а се` што треба да направите е малку подобро да го организирате просторот во вашиот дом. Погледнете ги чекорите кои треба да ги следите:

 

Применте Фенг шуи на креветотПрв дел: Спалната соба е место каде го поминувате своето најудобно време во текот на денот. Поради тоа просторијата треба да се постави на таков начин да обезбеди максимална удобност.

Чекор 1: Би требало да имате цврста даска на местото каде што ви е главата (како на сликата). Тоа ви овозможува целосна поддршка додека спиете.

Душек


Чекор 2: Креветот треба да има душек со мемориска пена за целосен комфор.

Висина на креветотЧекор 3: Креветот секако би требало да има одредена висина. Не користете кревет со фиоки под него. Треба да постои место под вашиот кревет кое ќе може да се чисти секојдневно.

Подалеку од врататаЧекор 4: Креветот треба да биде подалеку од вратата. Не треба да биде веднаш покрај вратата.

ЅидЧекор 5: Вашиот кревет не би требало да се наоѓа под прозор. Најдобро е да биде покрај ѕид.

Подалеку од ТВЧекор 6: Креветот треба секогаш да биде на добра дистанца од сите уреди како лаптоп, ТВ и др.

Втор дел: Избегнувајте негативна енергијаВажно е да ја одржувате вашата соба слободна од негативна енергија

Чекор 1: Првиот и најважен чекор е огледалото да го држите подалеку од креветот.

Светлина


Чекор 2: Не го поставувајте креветот веднаш под извор на светлина.

Воздржувајте се од водени карактеристикиЧекор 3: Аквариумите се убави. Но не во спалната соба. Не држете слики од вода или риби во вашата соба.

Билките чувајте ги надворЧекор 4: Билките не би требало да ги поставите во својата соба бидејќи произведуваат јаглерод-диоксид во текот на ноќта.

Не ги оставајте работите расфрлани и натрупаниЧекор 5: Не ја оставајте вашата соба во хаос со непотребни работи како што се стари весници или стара облека. Одржувајте ја својата соба уредна.

Трет дел: Гледајте на боитеБоите играат важна улога...

Чекор 1: Боите на елементот оган се за страст и енергија, ставете ги во својата соба.

Бои на земјаЧекор 2: Бојата на елементот земја обезбедува неопходна супстанца за раст, здравје и енергија.

Пастелни боиЧекор 3: Пастелните бои даваат мир во собата.

Четврти дел: Направете поинакви согледувањаЧекор 1: Не ја натрупувајте вашата соба.

Избегнувајте слики од роднини и пријателиЧекор 2: Не држете слики од пријатели или роднини на ѕидот во спалната соба.

Внесете живописни боиЧекор 3: Ставете некои инспирирачки слики во вашата соба за да ја направите магична и удобна.

Фото: Wikihow

Loading...

JT Fixed Display