ЕКСПЕРИМЕНТ: Минувачите не забележаа горила на тротоар!

Што прави горила на тротоар? Јаде банана. Оние кои го забележале, се зачудиле од ваквата глетка.

 

Меѓутоа, поголема група на минувачи воопшто не го забележале горилата. Зошто? Затоа што гледале во своите мобилни телефони.

Овој социјален експеримент е снимен за Нејшнл Џиографик и прикажува на кој начин гледањето во мобилен додека одите може да стане голем проблем.Loading...

JT Fixed Display