Фотографија од чопор волци се шири на интернет како вирус, а причината е повеќе од неверојатна!

Фантастична, логична и праведна организација на чопор волци.

 

Првите три волци кои одат по снегот се и трите најстари, најболни и најспори членови на заедницата. Тие го диктираат темпото, а во случај да наидат на опасност први ќе бидат жртвувани.

Да одат на крајот од колоната, веројатно ќе заостанат и ќе станат лесен плен.

Зад нив одат петте најјаки и најдобри волци од чопорот, па зад нив во златна средина одат 11 волчици, а зад нив повторно петмина мажјаци кои како војска го чуваат грбот на чопорот и на крај, последен, речиси изолиран, оди водичот на чопорот кој така од далеку има и одличен преглед на целата колона и држи се` под контрола...

Фото: Parco Naturale Vanatori Neamt Romania. — at Parco Naturale Vanatori Neamt Romania.

Loading...

НАЈНОВИ ВЕСТИ