ГРАЃАНИТЕ ВО ПАНИКА: Се пробуди најголемото легло на змии! (ФОТО)

Секоја година на пролет змии подвезичарки во Наркисе во Канада имаат еден несекојдневен ритуал. Илијадници излегуваат во последната недела од април, а најмногу ги има во втората недела од месец мај.

 

Причината поради која излегуваат е парење.

Како и повеќето змии, така и овие во зимските месеци хибернираат и не излегуваат осум месеци.

Во Манитоба во Канада се сместени во вистински лавиринт од подземни тунели.

Но, место нема многу, па така илијадници змии завршуваат на простор не поголем од просечна дневна соба.

Кога доаѓа пролет, буквално одат една преку друга како би излегле на површина и тие глетки често се застрашувачки.

Фото: Screenshot National Geographic

Loading...

НАЈНОВИ ВЕСТИ