Се укинува народната музика - ќе се слуша само...

Наскоро во Нови Сад во рамки на акцијата „Класика секој ден“, фестивал на Дунавскиот сонат, ќе се слушаат само делата на најголемите светски композитори.

 

На некое време ќе бидат укинати народњаците, а класична музика ќе се пушта во градските автобуси, школи, книжарници, фестивали...

Целта на Дунавската соната е промовирање на класичната музика во секојдневните ситуации, а фестивалот ќе се обиде да собере што е можно поголем број на институции и невладини организации.

Loading...

НАЈНОВИ ВЕСТИ