Како да помножите двоцифрени, троцифрени броеви како од шега, БЕЗ ДИГИТРОН!

Знаеме дека најлесно е да земете дигитрон и да пресметате два или повеќе броеви без мака, меѓутоа ова е најинтересниот начин на множење.

Повеќе: Како да помножите двоцифрени, троцифрени броеви како од шега, БЕЗ ДИГИТРОН!

Хрват отишол во Дубаи на одмор - не ни сонувал дека ќе се врати со куп злато!

Еден среќен Хрват освоил фантастична добивка на наградно извлекување во Дубаи, пренесе Индекс.

Повеќе: Хрват отишол во Дубаи на одмор - не ни сонувал дека ќе се врати со куп злато!

Таткото ја отворил поштата на својот син и останал - ШОКИРАН!

Дали и вие сте еден од оние родители кои редовно ја отвараат поштата на своите деца? Ако сте внимавајте да не ви се случи ова.

Повеќе: Таткото ја отворил поштата на својот син и останал - ШОКИРАН!

Ја фатил соседката како му краде од дворот. Нема да верувате како ја казнил!

За време на снежните бури во Чикаго, една жена од дворот на својот сосед украла лопата, а ја искористила за да го исчисти снегот кој паднал и го прекрил нејзиниот автомобил.

Повеќе: Ја фатил соседката како му краде од дворот. Нема да верувате како ја казнил!

Пијан полицаец вперил пиштол во него, а тој одлучил да го разоружа!

Изгледа дека се брзаше, а полицаецот му се најде на пат. Погледнете како се решаваат тие работи во Русија...

Повеќе: Пијан полицаец вперил пиштол во него, а тој одлучил да го разоружа!

ГО СТИГНА КАЗНАТА: Фрлал отпушоци низ прозор, сега ќе чисти улици!

Судот во Сингапур казни еден пушач со 19.800 сингапурски долари (12.800 евра) поради фрлање отпушоци од цигари низ прозор од станот, јави Националната агенција за животна средина.

Повеќе: ГО СТИГНА КАЗНАТА: Фрлал отпушоци низ прозор, сега ќе чисти улици!

СУПЕР ПАСОШ: Канадските пасоши вистински уметнички дела

Уште од средината на 2013 година Канада на своите државјани им издаде нови електронски пасоши, кои се одликуваат со висок степен на заштита.

Повеќе: СУПЕР ПАСОШ: Канадските пасоши вистински уметнички дела

ЕДНОСТАВЕН ТРИК: Еве како да ја зголемите температурата во станот за 3 до 5 степени

Еве одличен трик за заштеда на енергија. Ако го направите овој едноставен трик, температурата во станот ќе ви биде поголема за три до пет степени Целзиусови. Но, само ако успеете да одолеете на една ситница.

Повеќе: ЕДНОСТАВЕН ТРИК: Еве како да ја зголемите температурата во станот за 3 до 5 степени

Страница 876 од 881