Пресече две лименки и ги спои. Потоа направи нешто генијално!

Пред 200 години, американскиот инжинење Бенџамин Томпсон го направи првиот шпорет. Ако го видите денес, би рекле дека повеќе изгледа како камин. Тој сфатил како да ја контролира и пренесува топлината.

 

Повеќето денешни шпорети користат плин и електрична енергија, а се користат исклучиво за подготовка на храна. Меѓутоа, шпоретот во наредното видео е малку поинвентивен од останатите.

Погледнете и споделете со пријателите:

Loading...

JT Fixed Display