Едноставен трик кој засекогаш ќе ги избрка досадните муви! (ВИДЕО)

Овој трик секогаш успева, евтин е, едноставен, а и тоа како ќе биде од корист во жешките летни денови, додека се забавуваме во дворот со пријателите и семејството.

 

Се работи за трик „кеса со вода“ за одбивање муви, која ќе ви овозможи да одмарате во дворот без досадните муви.

Потребни ви се кеси за замрзнувач кои ќе ги наполните до половина со вода, потоа во нив ќе ставите метални парички, а потоа ќе ги закачите кесите на местата каде престојувате.

Мувите имаат слаби визуелни рецептори, па закачените водени кеси го реметат нивниот вид  и го избегнуваат тоа место.

Погледнете го видеото:

Loading...