Ќе се реконструира улицата „Втора македонска бригада“

Денеска започнаа градежните работи за реконструкција на улицата „Втора македонска бригада“ која ги поврзува општините Чаир и Бутел.

Повеќе: Ќе се реконструира улицата „Втора македонска бригада“

Аеродром: Од петок акција за собирање кабаст отпад

Општина Аеродром, во соработка со јавното претпријатие „Комунална хигиена“, од петок, 21 јули, ќе почне акција за собирање кабаст отпад.

Повеќе: Аеродром: Од петок акција за собирање кабаст отпад

Ништо од бродската линија Охрид-Поградец, од денеска заеднички македонско-албански полициски патроли

Она што не им поаѓа од рака на политичарите на локално и централно ниво, денеска ќе им успее на полициите од двете соседни земји – Република Македонија и Република Албанија. Имено, денеска, во полициската станица во Струга, официјално, на пригодна свеченост, ќе бидат промовирани заедничките полициски патроли составени од полициски службеници од Министерствата за внатрешни работи на двете земји.

Повеќе: Ништо од бродската линија Охрид-Поградец, од денеска заеднички македонско-албански полициски патроли

„Водовод“ апелира да не се кршат и оштетуваат јавните чешми

Јавното претрпијатие „Водовод и канализација – Скопје“ апелира до граѓаните да не се кршат, руинираат и оштетуваат јавните чешми на територијата на Градот Скопје.

Повеќе: „Водовод“ апелира да не се кршат и оштетуваат јавните чешми

Отворена полициска канцеларија во населбата Пештани

СВР Охрид отвори полициска канцеларија во населбата Пештани.

Повеќе: Отворена полициска канцеларија во населбата Пештани

Акција за чистење на кругот во Клинички центар

Министерството за здравство денеска организира акција за чистење на просторот меѓу клиниките, во кругот на комплексот клиники „Мајка Тереза“.

Повеќе: Акција за чистење на кругот во Клинички центар