Сите одлуки на Владата донесени вечерва!

Владата на Република Македонија ја одржа 8-та седница, на којашто се донесени одлуки во интерес на оштетени земјоделци, за заштита на пари на граѓаните од злоупотреби поради индиции за незаконски одлучувања во време на претходната Влада, како и за обезбедување услови да се реализира УЕФА Супер купот летово во Скопје, за што се наследени сериозни пропусти.

Повеќе: Сите одлуки на Владата донесени вечерва!

ИЗЛЕГУВА СЕ НА ВИДЕЛИНА - Владата предмалку донесе одлука која што нема да им се допадне на бившите функционери

Владата на Република Македонија, на денешната седница ги задолжи министрите да ги декласифицираат сите информации за службени патувања и репрезентации коишто претходните нивни колеги ги воделе како класифицирани и истовремено и тие да постапуваат според оваа одлука на Владата, освен ако не станува збор за информации што мора да останат заштитени по сила на закон. 

ВЛАДАТА ПРЕДМАЛКУ ДОНЕСЕ ОДЛУКА: Вооружени сили на САД влегуваат во Македонија - ќе има голема воена вежба на криволак!

Владата одлучи да дозволи мирољубив влез на вооружени сили од САД, за вежбовни активности на Криволак, информираа вечерва од Владата.

Повеќе: ВЛАДАТА ПРЕДМАЛКУ ДОНЕСЕ ОДЛУКА: Вооружени сили на САД влегуваат во Македонија - ќе има голема...

ВООРУЖЕНИ СИЛИ НА САД ВЛЕГУВААТ ВО МАКЕДОНИЈА - Владата предмалку соопшти дека....

Владата одлучи да дозволи мирољубив влез на вооружени сили од САД, за вежбовни активности на Криволак, информираа вечерва од Владата.

Повеќе: ВООРУЖЕНИ СИЛИ НА САД ВЛЕГУВААТ ВО МАКЕДОНИЈА - Владата предмалку соопшти дека....

Груевски се жалел во Брисел

Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски на средбите во Брисел и на самитот со лидерите на европските национални партии тврдел дека со доаѓањето на новата власт има притисоци врз медиумската сфера во Македонија и врз судството.

Повеќе: Груевски се жалел во Брисел

Страница 1 од 3212

JT Fixed Display