ДРАМА ВО СКОПЈЕ: Лице со закана од огнено оружје влегол во ..

На 22.11.2015 година околу 10,00 часот во Скопје на ул.„Ферит Мурати“ поточно во спортска обложувалница „Златна копачка“ едно непознато маскирано лице со закана со огнено оружје извршил разбојништво над две вработени одземајќи сума на пари од околу 112.600 денари по што го напуштил местото на настанот.

Повеќе: ДРАМА ВО СКОПЈЕ: Лице со закана од огнено оружје влегол во ..

Исчезнал Г.С.

На 22.11.2015 година во ПС Кичево З.К. пријавил дека истиот ден неговиот братучед Г.С.(44) се упатил над с.Раштани на спортски лов и не се вратил.

Повеќе: Исчезнал Г.С.

Во текот на вчерашниот ден издадени 5.979 потврди за искажана намера за поднесување на барање за признавање на право на азил

Во периодот од 00,00 до 24,00 часот на 22.11.2015 издадени се потврди на вкупно 5.979 странски државјани, од кои 2.907 се од машки пол, 1.191 се од женски, 1.417 се деца кои го придружуваат носителот на потврдата, како и уште 464 деца кои патуваат без родител, на кои издадена е потврда за искажана намера за поднесување на барање за признавање на право на азил.

Повеќе: Во текот на вчерашниот ден издадени 5.979 потврди за искажана намера за поднесување на барање за...

Специјалното обвинителство утврдува кој предмет има приоритет

авното обвинителство за гонење на кривични дела поврзани и кои произлегуваат од содржината на неовластеното следење на комуникациите, односно Специјалното обвинителство ги анализира податоците што му ги достави Јавното обвинителство и утврдува кој од предметите има приоритет за веднаш да се преземе.

Повеќе: Специјалното обвинителство утврдува кој предмет има приоритет

СЕ АПСЕШЕ ВО СКОПЈЕ - МВР објави дека ги уапсила...

СВР-Скопје постапувајќи по судска наредба го лиши од слобода О. А.(31) од Скопје кој се барал за издржување на затворска казна во траење од три години и шест месеци за сторено кривично дело „тешка кражба“. Истиот е спроведен во КПУ„Идризово“.

Повеќе: СЕ АПСЕШЕ ВО СКОПЈЕ - МВР објави дека ги уапсила...

Страница 2078 од 2243