МНОГУ ВАЖНА ИНФОРМАЦИЈА ОД МВР ЗА СИТЕ КОИ ПЛАНИРААТ ВО СТРАНСТВО - Еве што треба да знаете за новините за возачките дозволи

На возачот, пак, на кој му е изречена прекршочна санкција – забрана за управување со моторно возило за одреден период – не може да му биде издадена меѓународна возачка дозвола додека му трае изречената забрана.

Повеќе: МНОГУ ВАЖНА ИНФОРМАЦИЈА ОД МВР ЗА СИТЕ КОИ ПЛАНИРААТ ВО СТРАНСТВО - Еве што треба да знаете за...

РАЗДВИЖЕНО ВО ЗГРАДАТА НА МВР - Еве што се случува

Министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски денеска одржа работна средба со делегација на Совет на Европа, предводена од Тања Ракушиќ-Хаџиќ, раководител на Одделение за кривично-правна соработка во Генералниот директорат за човекови права и владеење на правото при Советот на Европа.

Повеќе: РАЗДВИЖЕНО ВО ЗГРАДАТА НА МВР - Еве што се случува

БРИМА: Мнозинството граѓани сметаат дека Владата ќе го подобри животот во Македонија

Мнозинството граѓани во земјава – 59% очекуваат новоформираната Влада да придонесе за подобрување на животот на граѓаните, а речиси двојно помалку – 27% со скепса гледаат на идното работење на Владата, покажуваат резултатите од најновото истражување на БРИМА.

Повеќе: БРИМА: Мнозинството граѓани сметаат дека Владата ќе го подобри животот во Македонија

Земјата не престанува да се тресе - Серија земјотреси ги вознемирија жителите на...

Телеметриската сеизмолошка мрежа на Република Македонија, одржувана од Сеизмолошката опсерваторија при Природно-математичкиот факултет во Скопје, денес повторно регистрира два земјотреса чии епицентри се на 10км североисточно од Охрид и потекнуваат од охридското епицентрално подрачје.

Повеќе: Земјата не престанува да се тресе - Серија земјотреси ги вознемирија жителите на...

ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ именува раководители “шверцерски и незаконски“

ВМРО-ДПМНЕ ја обвини владата дека на „незаконски и шверцерски начин“ сака да протурка партиски војници кои немаат доволно компетенции да управуваат со сериозни институции. Како примери се посочуваат директорите на Службен весник, Државниот завод за статистика, Агенцијата за млади и спорт, Државниот архив и кандидатот за директор за агенцијата за државни службеници, при што се посочува дека ниту еден од нив немал приложено сертификат за задолжително познавање на јазик, а разрешувањата на претходниците се направени без претходен оглас.

Повеќе: ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ именува раководители “шверцерски и незаконски“

Страница 5 од 3282

JW Player
JT Fixed Display