Фондот за здравство советува: Побарајте привремена здравствена легитимација пред заминување на одмор

Фондот за здравствено осигурување ги известува сите осигурени лица дека за време на годишниот одмор можат да го остварат своето право на итна и неопходна здравствена заштита надвор од територијата на Македонија, и тоа во следните земји: Германија, Австрија, Турција, Хрватска, Словенија, Србија, Црна Гора, Бугарија, Босна и Херцеговина, Чешка, Холандија, Луксембург, Белгија, Франција и Италија, Словачка и Албанија.

Повеќе: Фондот за здравство советува: Побарајте привремена здравствена легитимација пред заминување на одмор

Заев му честита на Рама: Уверен сум дека ќе продолжи пријателската соработка меѓу Македонија и Албанија

Премиерот Зоран Заев упати честитка до премиерот Еди Рама за победатa на парламентарните избори во Албанија.

Повеќе: Заев му честита на Рама: Уверен сум дека ќе продолжи пријателската соработка меѓу Македонија и...

Шекеринска во Брисел на состанок на Северноатлантскиот совет на НАТО

Министерката за одбрана, Радмила Шекеринска, од денеска престојува во дводневна работна посета на Брисел, каде што ќе учествува на состанокот на Северноатлантскиот совет на НАТО.

Повеќе: Шекеринска во Брисел на состанок на Северноатлантскиот совет на НАТО

РАЗДВИЖЕНО ВО ВЛАДАТА - Еве кој му беше гостин на Зоран Заев попладнево

Постои позитивна атмосфера за градење доверба и за продлабочување на соработката меѓу двете земји, гласи констатацијата од нивната средба.

Повеќе: РАЗДВИЖЕНО ВО ВЛАДАТА - Еве кој му беше гостин на Зоран Заев попладнево

Груби побара Собранието да донесе декларација за забрзување на реформите за ЕУ и НАТО

Комисијата за европски прашања денеска ја одржа првата седница посветена на евроинтегративните процеси на земјата, на која беа разменети мислења и ставови за нивно унапредување, од парламентарен аспект.

Повеќе: Груби побара Собранието да донесе декларација за забрзување на реформите за ЕУ и НАТО

Страница 6 од 3282

JW Player
JT Fixed Display