Мистериозно животно снимено за првпат! (ВИДЕО)

Мистериозното животно се појави во Кина.

 

Животното е снимено во провинцијата Ксинјианг, а научниците веќе ја проучуваат снимката. Ова чудно животно е видено во близина на езерото Еби.

Се верува дека ова е прва снимка од тоа животно и дека во природата ги има околу 110.

Животното за првпат е откриено 2004 година кога било фатено и испратено на ДНК анализа.

Loading...