ПАНИКА ВО СПЛИТ: Седум пожари се споија во еден - луѓето бегаат од своите домови! (ВИДЕО)

Не се смирува пожарот на неколку десетици километри долгата огнена линија, од Омиш до Сплит, а како што се приближува крајот на денот, огнот се приближува до сплитскиот отпад Кареповац.

 

Според последните информации, огнот го зафатил отпадот и се приближува до живеалиштата. Некои медиуми јавуваат дека се зафатени и куќи.

Хрватските медиуми јавуваат дека масовно се затвораат кафулињата низ градот, а луѓето панично бегаат од огнот, поради што се создаваат гужви на патиштата.

Фото: Индекс

Loading...