ВАКВО НЕШТО НЕМАТЕ ВИДЕНО: Еве како Кинезите градат мост со помош на машина-чудовиште! (ВИДЕО)

Кинеската економија со децении е во пораст, а за да бележи постојан раст потребно е да обезбеди бројни предуслови. Еден од нив е инфраструктура, односно изградба на сообраќајници, тунели, мостови.

 

Дека изградбрата на мостови е исклучително тежок градежен потфат јасно им е на сите. Сепак, со помош на модерна технологија и усовршени машини таа работа е значително олеснета.

Една таква машина овозможува лесна и брза изградба на мостови.

Тешка е дури 580 тони, долга е 91 метар, а широка нешто повеќе од 7 метри.

Погледнете на кој начин ова „чудовиште“ создава мостови:Loading...