Ова фасцинантно видео открива како би изгледал лет над Марс (ВИДЕО)

Јан Фројдман три месеци спојувал топографски податоци и фотографии кои ги снимила HiRISE камера која се наоѓа на летало во орбитата околу Марс.

 

Благодарение на нив, ни откри како би изгледало „разгледувањето“ на Марс.

Рачно додавал бои на црно-белите фотографии, а видеото го збогатил со разни звучни ефекти.

„Ова не е научно видео. Како ентузијаст, сакав да ја визуелизирам планетата на свој начин. Марс е полн со прекрасни краишта“, рекол Фјордман.

Loading...

JT Fixed Display