Вака ќе изгледаат возовите во иднина: Небесно возило пуштено во сообраќај во Кина!

Нов вид транспорт за Кинезите, „небесен воз“ е пуштен во тест употреба, и веќе ги соборува сите рекорди.

 

Инжинерите велат дека неговата можност за транспорт на патници е речиси три пати подобра од регуларните возови и метроа.

Возот е дизајниран да биде лесен, со средна брзина на возење. Како евтин превоз се очекува да има огромен пазарен потенцијал, особено во планинските подрачја и во големите градови.

Овие возови можеби ќе превезуваат до 510 патници во три до пет вагони со максимална брзина од 70 км/ч.

Погледнете како изгледа...

Loading...