ФОТО Најголемата тајна на СФРЈ: Вака изгледала аутопсијата на вонземјанин во болница на ЈНА

Во ноември 1966 година, во пределот близу малото село Оточек во поранешна СФРЈ, летечки објект се срушил и непознато суштество било извлечено од леталото, пренесува српски „Курир“.

Повеќе: ФОТО Најголемата тајна на СФРЈ: Вака изгледала аутопсијата на вонземјанин во болница на ЈНА

ВО ЖИВО: Најголемиот метеорски дожд

Метеорскиот дожд кој може да се види секоја година кон крајот на јули и почетокот на август, вечерва ќе биде највидлив, а набљудувачите на овој метеорски спектакл ќе можат да гледаат десетици „ѕвезди што паѓаат“ во еден час.

Повеќе: ВО ЖИВО: Најголемиот метеорски дожд

Македонци сакаат да одат на мисија на Марс без враќање

Голем интерес предизвика мисијата за живот на Марс. Над 100.000 луѓе од целиот свет се пријавиле за пат на Марс во еден правец, соошпштија организаторите.

Повеќе: Македонци сакаат да одат на мисија на Марс без враќање

„Фејсбук“ потроши милион долари за проверка на сопствениот безбедносен систем

Во изминативе две години Фејсбук им платил вкупно еден милион долари на 329 хакери, кои имале задача да ги откријат пропустите во безбедносниот систем на нејзината социјална мрежа, соопшти компанијата.

Повеќе: „Фејсбук“ потроши милион долари за проверка на сопствениот безбедносен систем

Samsung Galaxy S4 отпорен на вода

Samsung произведе мобилен телфон кој е отпорен на вода.

Повеќе: Samsung Galaxy S4 отпорен на вода

Научниците ја запреа светлината!

Најбрзата работа на светот, светлината, целосно е застаната на една цела минута. При полна брзина, светлината за тоа време би пропатувала 18 милиони километри, пренесува Б92.

Повеќе: Научниците ја запреа светлината!

ВИДЕО: Авион кој на секое место на земјата стигнува за 4 часа

Вселенска агенција на Британија ќе инвестира 91 милион долари во летало ќе може да стигне до вселената ќе стигнува на секоја точка на земјата за само четири часа.

Повеќе: ВИДЕО: Авион кој на секое место на земјата стигнува за 4 часа

„Луѓето се идиоти - затоа вонземјаните ја избегнуваат Земјата“

Рускиот астроном Сергеј Смирнов, откако неодамна е забележана појава на НЛО на небото над Санкт Петерсбург, изнесе тврдење дека знае зошто се уште не сме успеале да воспоставиме контакт со суштествата од другите планети - вонземјанците ја заобиколуваат Земјата бидејќи луѓето се идиоти.

Повеќе: „Луѓето се идиоти - затоа вонземјаните ја избегнуваат Земјата“

Страница 160 од 163