ДАЛИ СМЕ САМИ? „Кеплер“ откри повеќе од 200 можни нови светови!

Националната американска вселенска агенција (НАСА) откри десет нови планети слични на Земјата. Научниците порачуваат дека нивните откритија се големо охрабрување кога станува збор за потрагата по вонземски живот.

Повеќе: ДАЛИ СМЕ САМИ? „Кеплер“ откри повеќе од 200 можни нови светови!

Кеплер открил 200 можни нови планети

Американската национална вселенска агенција (НАСА) открила десет нови планети слични на Земјата. Според научниците, најновите откритија влеваат голема надеж кога станува збор за потрагата по вонземниот живот.

Повеќе: Кеплер открил 200 можни нови планети

НАУЧНИЦИТЕ ТВРДАТ: Душата не умира туку се враќа во вселената!

Концептот на душата е предмет на научни истражувања веќе со векови. Се обидувале да пронајдат поврзаност со мозокот, мислите и свеста.

Повеќе: НАУЧНИЦИТЕ ТВРДАТ: Душата не умира туку се враќа во вселената!

Масивна ѕвезда се претвори во црна дупка

Телескопот Хубел забележал исчезнување на супермасивна ѕвезда одалечена 22 милиони светслосни години од Земјата. Вакво нешто до сега не се случило и потполно го менува начинот на кој научниците го разбираат настанувањето на црните дупки.

Повеќе: Масивна ѕвезда се претвори во црна дупка

Роамингот од денеска бесплатен во ЕУ, Македонија ќе почека

Денеска официјално стапува на сила укинувањето на роамингот за сите корисници на мобилни телефони во земјите на ЕУ. Ваквото олеснување, за жал, не важи и за македонските граѓани, кои и понатаму ќе плаќаат поскапи сметки кога се во странство. Новата регулатива на роамингот е само за земјите на ЕУ/ЕЕА, така што Македонија не спаѓа во регулативата.

Повеќе: Роамингот од денеска бесплатен во ЕУ, Македонија ќе почека

ПРОВЕРЕТЕ: Еве како да дознаете КОЈ ВЕ ИЗБРИШАЛ од Фејсбук!

Фејсбук во последниве неколку години престана да биде само социјална мрежа, веќе е составен дел од животите на многу луѓе низ светот.

Повеќе: ПРОВЕРЕТЕ: Еве како да дознаете КОЈ ВЕ ИЗБРИШАЛ од Фејсбук!

Страница 4 од 168