Ова е најкорисниот интернет трик, кој морате да го знаете!

Сите сме биле во ситуација да меѓу куп активни табови на омилениот интернет пребарувач го исклучиме баш оној кој ни е потребен.

Повеќе: Ова е најкорисниот интернет трик, кој морате да го знаете!

Постојат ли други димензии во црните дупки

Научниците од Универзитетот „Кралица Марија“ во Лондон развиле теорија којашто укажува на тоа дека може да постојат дури девет димензии, а црните дупки се клучни за нивно достигнување. Научниците докажуваат дека во димензиите може да се кријат други универзуми.

Повеќе: Постојат ли други димензии во црните дупки

СУПЕР ПРИЧИНА: Избришете го Фејсбук - а еве и зошто!

Досега многу пати пишувавме за причините поради кои би требало да ја избришете Фејбсук апликацијата од вашиот мобилен телефон, а една од тие причини е трошењето на батеријата.

Повеќе: СУПЕР ПРИЧИНА: Избришете го Фејсбук - а еве и зошто!

Moto Z - Најтенкиот премиум смартфон во светот веќе и во Македонија!

Кратко по нивната официјална промоција во Америка, револуционерните смартфони Moto Z и Moto Z Play ќе бидат достапни и на македонскиот пазар од крајот на ноември 2016та. Дизајнирани од Motorola во Чикаго, фамилијата на Moto Z е тука со целосен сет од Moto Mods – додатоци со различни функции кои ја отвараат новата ера на мобилната технологија.

Повеќе: Moto Z - Најтенкиот премиум смартфон во светот веќе и во Македонија!

Иднината пристига – замрзнување на телото чини колку гарсониера

Случајот со тинејџерката што после смртта беше подложена на длабоко замрзнување за да може по неколку стотина години, кога можеби ќе биде разбудена и ќе добие нова шанса за живот, ја подели светската јавност.

Повеќе: Иднината пристига – замрзнување на телото чини колку гарсониера

Оваа апликација НИКАКО не ја користете за чет

Едвард Сноуден ги предупреди луѓето да не ја користат апликацијата „Google Allo“ бидејќи познатиот технолошки гигант преку оваа апликација чита сè што корисниците ќе напишат.

Повеќе: Оваа апликација НИКАКО не ја користете за чет

Вечерва погледнете во небото: Ќе ви се случи нешто неверојатно!

Дали знаете дека англискиот збор лудак (lunatic) потекнува од латинскиот збор Luna, односно Месечина? Низ вековите многу луѓе ја користеле фразата „мора да е полна Месечина“ обидувајќи се да ги објаснат чудните ноќни настани.

Повеќе: Вечерва погледнете во небото: Ќе ви се случи нешто неверојатно!

Страница 6 од 153