Фејсбук воведе нова промена

Пред нешто помалку од две години „Фејсбук“ вовдеде веб интерфејс за својата чет апликација Месинџер.

Повеќе: Фејсбук воведе нова промена

НЕВЕРОЈАТНО: Airbus прави летечки автомобил - еве како изгледа!

Групацијата Airbus предвидува дека до 2030 година 60 отсто од луѓето ќе живеат во градовите, за разлика од сегашните 50 отсто.

Повеќе: НЕВЕРОЈАТНО: Airbus прави летечки автомобил - еве како изгледа!

Lily ќе остане само неостварен сон

Помина скоро една година и половина откако во јавноста се појави симпатичниот дрон Lily, па така за остварување на таа идеа се сеобраа дури 34 милиони долари по пат на резервација.

 

Повеќе: Lily ќе остане само неостварен сон

Nintendo ја претстави новата играчка конзола „Switch“

Nintendo во петок претстави нова играчка конзола „Switch“ која функционира и во домот, и на пат, и се подготви за „судир“ со главниот ривал Sony, кој доминира на пазарот со Play Station.

Повеќе: Nintendo ја претстави новата играчка конзола „Switch“

Оваа новина на Фејсбук би можела да им донесе заработувачка на корисниците!

Компанијата Фејсбук планира да оствари дополнителна заработка со вклучување на реклами во видео содржините.

Повеќе: Оваа новина на Фејсбук би можела да им донесе заработувачка на корисниците!

Знаете ли што се случува кога нуклеарна бомба ќе експлодира под земја?! (ВИДЕО)

Сите го знаеме фактот дека нуклеарната бомба може да предизвика огромни штети кога би експлодирала на земјината површина. Но, дали знаете што се случува кога таква бомба ќе експлодира под земја?!

Повеќе: Знаете ли што се случува кога нуклеарна бомба ќе експлодира под земја?! (ВИДЕО)

Првите предци на ХИВ се појавиле на планетата пред половина милијарда години

Првите ретровируси, вклучително и „предците“ на вирусот на хумана имунодефициенција (ХИВ), се појавиле на Земјата пред околу 500 милиони години, или околу 200 до 300 милиони години прано отколку што досега се сметаше, наведуваат научниците во студијата објавена во списанието Nature Communications.

Повеќе: Првите предци на ХИВ се појавиле на планетата пред половина милијарда години

Samsung планира да продаде 60 милиони Galaxy S8

Компанијата Samsung планира престојниот модел Galaxy S8 да продаде во 60 милиони примероци, нешто што компанијата не го остварила уште од ерата на Galaxy S3 и S4.

Повеќе: Samsung планира да продаде 60 милиони Galaxy S8

Ставил Нокиа 3310 под хидраулична преса. Погледнете што се случило...

Мобилниот телефон Нокиа 3310 остана запамтен како најцврст мобилен телефон кој некогаш е произведен.

Повеќе: Ставил Нокиа 3310 под хидраулична преса. Погледнете што се случило...

Страница 7 од 159