МАТЕМАТИЧКА ЗАГАТКА: Само 5 отсто од луѓето го решаваат ОВА за 30 секунди!

Пред вас е една математичка загатка. На прв поглед ништо нема да ви биде јасно, бидејќи кога ќе се соберат 5 и 3, резултатот не е 28, или кога ќе собереме 9 и 1, нема да добиеме 810...

 

И додека ги читате броевите по ред, налетувате на редот каде што се собираат 7 и 3 и не постои никаков резултат. Тој резултат треба да го откриете вие.

Како што се тврди, само 5 отсто од луѓето можат да го решат ова за 30 секунди.

Извор: Курир.рс

Loading...